Steun de mensen die ons land overeind houden en kom op 25 september naar de Dag van de Onmisbaren in Rotterdam!

Meld je hier aan

Ons werk is het waard om voor te strijden

'Terwijl ze in Den Haag ruzie maken met elkaar, werken mijn collega's keihard door. Om ons land schoon te houden. Maar waarom hebben juist de mensen met cruciaal werk vaak zulke bescheiden inkomens, een hoge werkdruk en veel onzekerheid? Dat heeft niets met rechtvaardigheid te maken.

Daarom organiseren we de Dag van de Onmisbaren. Omdat het werk van de zorgverleners, kinderopvangmedewerkers, vuilnisophalers, leraren, agenten, schoonmakers en vele andere onmisbaren het waard is om voor te strijden. Samen eisen we respect en waardering op. Zie ik je in Rotterdam?'

Khadija, schoonmaker

Dit moet er gebeuren

• Minimaal 14 euro minimumloon voor de onmisbare beroepen;
  • Minder werkdruk en minder onzekerheid, zodat we ons werk nóg beter kunnen doen;
  • Een standbeeld voor de onmisbare beroepen, zodat niemand kan vergeten wie ons land overeind houden.

Steun jij deze eisen ook? Meld je dan nu aan voor de Dag van de Onmisbaren!

Alles wat je moet weten

'Mijn collega's en ik houden Nederland schoon en netjes. Niemand vraagt zich af of wij onmisbaar zijn, dat is duidelijk. Maar toch krijgen wij niet de waardering die we verdienen. Daarom ben ik er op 25 september ook bij. Zien we elkaar aan de Maas?'

Erwin, medewerker buitenruimte

Wat:         De Dag van de Onmisbaren
Waar:       RDM-campus Rotterdam
Hoe laat:  Het hoofdprogramma start om 13 uur
Vervoer:   Iedereen kan gratis met de bus mee. De opstaplocaties vind je in het aanmeldformulier.

Meer vragen? Bekijk dan hier de Q&A.

Sluit je aan bij de Vakbond van de Onmisbaren

'Al jaren zorg ik met hart en ziel voor mijn cliënten. Ook tijdens de coronaperiode. Mijn collega’s en ik zijn er altijd! Maar wie zorgt er eigenlijk voor ons? We moeten samen een vuist maken, zodat alle onmisbaren hun werk met trots kunnen blijven doen.

Doe jij met ons mee? Sluit je dan nu aan bij de Vakbond van de Onmisbaren: de FNV.'

Kitty, zorgverlener

Schrijf je hier in!