Cookies op websites van de FNV

De FNV gebruikt functionele en analytische cookies die noodzakelijk zijn om de websites zo goed mogelijk te laten functioneren. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens en hier is geen toestemming voor nodig.
Daarnaast maken we gebruik van tracking cookies om de website persoonlijker te maken en op jouw voorkeuren af te stemmen. Geef hieronder jouw toestemming. Je instellingen kun je altijd weer wijzigen op de pagina over Cookies.

Lees meer over onze cookies
Ik wil informatie op maat (tracking cookies)

Tracking cookies voor informatie op maat: met deze cookies kunnen we de informatie nog beter op je afstemmen. Als je ervoor kiest deze cookies niet te accepteren, dan is het nog steeds mogelijk gebruik te maken van onze websites maar kan het wel voorkomen dat bijvoorbeeld opnieuw gevraagd wordt een vragenlijst in te vullen als je dat al hebt gedaan.

100 Jaar ILO: Een feestje waard!

Redactie
Door Redactie 16 september 2019

Het is je wellicht al opgevallen: De ILO, de Internationale Arbeidsorganisatie van de Verenigde Naties. bestaat dit jaar 100 jaar.

ilo logo

Hang je de vlag uit? Of denk je wellicht: wat is en do├ęt die ILO nou eigenlijk? En wat hebben wij daar aan in Nederland? Wil je wel eens meer weten?

Kom dan naar de FNV Bijeenkomst: 100 Jaar ILO en de FNV

Verleden en toekomst

We gaan in op de geschiedenis. Weet je bijvoorbeeld dat de 8 urige werkdag de eerste conventie van de ILO was? En waarom praten we over ‘fundamentele arbeidsnormen’ en ‘Decent Work’, of Fatsoenlijk Werk? Is dat ook iets van de ILO? Wat heeft dit onze leden gebracht? En, wat hebben wij voor bijdrage geleverd? Bijvoorbeeld aan de conventie tegen kinderarbeid of geweld op de werkvloer?

Focus op de toekomst

De middag focussen we vooral op de toekomst. Is de ILO nog wel van deze tijd? Wat hebben we er aan in tijden van flexibilisering, robotisering, platformisering en energietransitie?

Naast plenaire lezingen zijn er volop workshops met concrete voorbeelden uit diverse FNV sectoren. Geen ‘ver van mijn bed show’ maar juist heel dichtbij.

Een interessante en informatieve dag voor medewerkers en leden van de FNV en aangesloten bonden.

Vrijdag 22 november, van 10 tot 15 uur, aansluitend borrel

Centraal Vakbondshuis Utrecht, meld je hiervoor aan bij: Lucia.lapar@fnv.nl

;