FNV handvatten voor veilig en gezond werken

Sectorprotocollen en Corona

Redactie
Door Redactie 11 juni 2020

Inmiddels is een groot aantal maatregelen om corona te voorkomen, versoepeld. Op enkele sectoren na, is zo goed als iedereen weer aan het werk gegaan. Het coronavirus is echter nog niet weg. Om de kans op besmetting zo klein mogelijk te maken, is het belangrijk dat er in het bedrijf of organisatie waar je werkt, maatregelen worden genomen. Daarom zijn er veel sectorprotocollen opgesteld hoe er veilig gewerkt kan worden in relatie tot corona.

corona

Wat jij in jouw bedrijf kunt doen

In de ‘FNV handvatten veilig en gezond werken in relatie tot corona’ kun je lezen wat een sectorprotocol en de Algemene handreiking COVID-19 nu precies zijn. En wat je er mee kunt doen in je eigen bedrijf. Als kaderlid ben je misschien wel betrokken bij het arbobeleid in jouw bedrijf.

Rol voor or en preventiemedewerker

Ook kun je met deze handvatten de medezeggenschap en de preventiemedewerker in je bedrijf wijzen op de verplichtingen vanuit de Arbowetgeving. Zo is je werkgever verplicht om te zorgen dat er een actuele Risico-Inventarisatie en -Evaluatie (RI&E) is. Dus ook het risico voor besmetting met corona moet hier nu in staan. Alleen een protocol is niet voldoende.

Samen doen we ons best om de arbeidsomstandigheden zo goed mogelijk te maken.  

Cookies op websites van de FNV

De FNV gebruikt functionele cookies die noodzakelijk zijn om de websites zo goed mogelijk te laten functioneren. Daarnaast maken we optioneel gebruik van statistische en marketing cookies. De functionele en statistische cookies maken geen gebruik van persoonsgegevens. De marketing cookies worden gebruikt voor het personaliseren van advertenties. Onderstaand kun je toestemming geven voor het gebruik van cookies. Voor meer informatie, of om op ieder moment je instellingen weer te wijzigen, kun je terecht op onze pagina over de cookies.

Functionele cookies: Cookies die nodig zijn om te zorgen dat de websites naar behoren functioneert.

Statistische cookies

:

Geven inzicht in hoe onze bezoekers de websites gebruiken.

Marketing cookies

:

Deze cookies gebruiken we om de websites op jouw voorkeur af te stemmen.