Verdeel en heers in academische ziekenhuizen

portret Danielle van Essen
Door Danielle van Essen 17 september 2021

De vakbonden FNV, FBZ, CNV en LAD hebben de NFU, de werkgeversorganisatie voor universitair medisch centra, een gezamenlijke brief gestuurd, waarin ze hun ongenoegen uiten over het feit dat er een cao is getekend met vakbond NU’91.

In dit cao-akkoord krijgen nog geen 10.000 van de 79.000 medewerkers van de academische ziekenhuizen een kleine salarisverhoging dat ook nog eens onder inflatiecorrectie ligt. Deze cao past de verdeel en heers-strategie toe en speelt vakbonden en beroepsgroepen tegen elkaar uit. Het creëert tegenstellingen op de werkvloer, terwijl zorgmedewerkers schouder aan schouder zouden moeten staan in deze drukke tijden van de coronapandemie en inhaalzorg.

Lees hier de brief.