RFH verrast over de reactie van de vakbonden

Door Redactie 22 november 2018

De adempauze die we hebben ingelast na het laatste cao-overleg heeft geen nieuwe inzichten opgeleverd. Dat bleek tijdens het overleg van 21 november. Dit heeft te maken met het loonvoorstel van RFH, in combinatie met andere onderdelen op het gebied van arbeidsvoorwaarden.

De kaderleden hebben aangegeven dat zij het loonbod van RFH te laag vinden en dat daar vanuit RFH beweging in moet komen. Anders is er geen ruimte voor onderhandelingen. Daarbij hebben zij ook aangegeven dat wij vast moeten houden aan onze uitgangspunten, te weten:

• Fatsoenlijke loonsverhoging van 3,5% per 1 juli 2018 bij een cao-periode van 1 jaar.
  • Fatsoenlijke seniorenregeling, zodat iedereen gezond met pensioen kan.
  • Gelijk loon voor gelijk werk: iedereen dezelfde beloning voor hetzelfde werk.
  • Verlaging van de werkdruk voor een betere balans werk/privĂ©.

Bedenktijd voor RFH

RFH heeft nu 2 weken tijd gevraagd om te bekijken wat er mogelijk is om deze situatie te doorbreken. Wij hebben daarmee ingestemd. Op 5 december 2018 is een vervolgafspraak gepland.

Hoe nu verder?

Kortom, we zijn er nog niet en de vraag is of wij de verschillen kunnen overbruggen. Daarom willen wij in de tweede week van december op alle RFH-locaties vakbondsvergaderingen organiseren, waarbij alle medewerkers van RFH welkom zijn. Meer informatie daarover volgt snel!

De FNV heeft een nieuwe website. Hierdoor kan het zijn dat links op deze pagina niet werken of afbeeldingen niet zichtbaar zijn. Excuses voor het ongemak.