Cookies op websites van de FNV

De FNV gebruikt functionele en analytische cookies die noodzakelijk zijn om de websites zo goed mogelijk te laten functioneren. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens en hier is geen toestemming voor nodig. Daarnaast maken we gebruik van marketing cookies om de website op jouw voorkeuren af te stemmen. Hiervoor kun je onderstaand toestemming geven. Je kunt je instellingen altijd weer wijzigen op de pagina over de cookies.

Functionele & analytische cookies: Cookies die nodig zijn om te zorgen dat de website naar behoren werkt en om analyse uit te voeren

Marketing cookies

:

Deze cookies gebruiken we om de website op jouw voorkeur af te stemmen.

Schiphol-winkels: verweer voeren bij ontslag

portret Linda Vermeulen
Door Linda Vermeulen 16 september 2020

Het laatste nieuws uit de Schiphol winkels. Aanbod om lid te worden van de FNV. Advies van de FNV om verweer te voeren tegen je ontslag. Deel deze nieuwsbrief met je collega’s!

Werkgever lijkt ontslagen door te zetten

We voerden actie tegen de ontslagen. Onze petitie werd massaal getekend. We hebben gezorgd dat cash-geld weer mag worden aangenomen. We hebben met onze actie het sociaal plan licht verbeterd. Toch lijkt de directie de ontslagen door te zetten. Hoe gaat het nu verder?

Zo helpt de FNV je

Ben je lid van de FNV? Dan helpt de FNV je. Via deze link lees je meer over je transitievergoeding en over loopbaanadvies: Als je gewoon bij de SAR blijft werken, dan houden we contact over verbeteringen die we in de toekomst kunnen behalen. Jullie hebben als groep al laten zien dat jullie het tijd vinden voor waardering. We weten allemaal dat de werkgever plannen heeft om de cao te verslechteren... met meer leden kunnen we meer bereiken!

Het ontslag deugt niet!

Vanuit de FNV zien we dat de werkgever Schiphol Airport Retail veel te snel en veel te grof aan het snijden is. Na al die jaren van grote winsten: direct ontslagen, en een goedkoop sociaal plan. Dat geeft echt geen pas! Stel dat jij ook hoort tot de mensen die ontslagen worden, en je bent lid van de FNV, weet dan dat de FNV jou kan steunen om verweer te voeren bij het UWV en bij de kantonrechter. Wij adviseren je ook om dat te doen.

Zodra je te horen krijgt dat je voor ontslag bent voorgedragen, je een vaststellingsovereenkomst krijgt of er ontslag voor jou is aangevraagd bij het UWV, bel dan met ons contactcentrum. Je kunt dit nummer bellen als je je vaststellingsovereenkomst wilt laten nakijken door één van onze juristen of als je verweer wilt voeren tegen het ontslag: 068 - 368 0 368  https://www.fnv.nl/werk-inkomen/ontslag/dreigend-ontslag  

Nog geen FNV-lid?

Normaal gesproken kun je alleen van deze FNV-service (juridische rechtshulp) gebruik maken als je langer dan een jaar lid bent. Maar medewerkers die deze week beslissen om lid te worden en samen met de FNV willen opkomen voor verbeteringen, kunnen nu ook van deze begeleiding gebruik maken.

Je dient je dus wel voordat de ontslagprocedure bij het UWV in gang wordt gezet en er ontslag voor je is aangevraagd, als nieuw lid aan te melden én minstens twee jaar lid te blijven (dit bedrag wordt vooruit betaald/in een keer afgeschreven). Als we massaal in actie komen, staan we sterker en is de kans groter dat de werkgever naar ons wil luisteren. Samen kunnen we ervoor zorgen dat de werkgever niet om jullie heen kan. Hier lees je meer