Cookies op websites van de FNV

De FNV gebruikt functionele en analytische cookies die noodzakelijk zijn om de websites zo goed mogelijk te laten functioneren. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens en hier is geen toestemming voor nodig. Daarnaast maken we gebruik van marketing cookies om de website op jouw voorkeuren af te stemmen. Hiervoor kun je onderstaand toestemming geven. Je kunt je instellingen altijd weer wijzigen op de pagina over de cookies.

Functionele & analytische cookies: Cookies die nodig zijn om te zorgen dat de website naar behoren werkt en om analyse uit te voeren

Marketing cookies

:

Deze cookies gebruiken we om de website op jouw voorkeur af te stemmen.

Cao Meubelindustrie: voorlopig geen nieuwe afspraken

Redactie
Door Redactie 25 juni 2020

Eerder hebben we al gemeld dat de vastgelopen onderhandelingen weer zouden worden voortgezet maar vervolgens vanwege de gevolgen van het coronavirus weer zijn uitgesteld. In de bespreking met werkgevers op 16 juni is gebleken dat de werkgeversdelegatie geen aangepast mandaat heeft om weer te gaan onderhandelen.

Dat is erg zorgwekkend. Het betekent in ieder geval dat er voorlopig geen nieuwe afspraken worden gemaakt. Dus ook de hoognodige loonsverhoging zit er wat werkgevers betreft nog niet in. Dat is zorgelijk omdat veel leden laten weten die verhoging hard nodig te hebben omdat de kostenstijgingen gewoon doorgaan.

Werkgevers gaan nu bij hun achterban op zoek naar een nieuw mandaat zodat we in de onderhandelingsronde die op 22 september a.s. is gepland hopelijk eindelijk tot afspraken kunnen komen. De cao had  al op 1 januari moeten ingaan.

Je steun is nodig!

Het lijkt ons goed om voorafgaand aan de onderhandelingen een duidelijk signaal richting werkgevers af te geven. Onder het motto:  Ook onze gestegen kosten gaan door, we hebben een loonsverhoging hard nodig. Er wordt nu nagedacht over een actievorm om hiermee aan de slag te gaan. Duidelijk is dat we daarbij jou en je collega zullen betrekken. Wil je alvast meedenken en ideeën leveren? Reageer dan via meubel@fnv.nl.

Deel dit bericht met je collega’s en praat met hen over het belang van lid zijn van  een sterke vakbond voor een goede cao!

Toekomstverwachting?

Werkgeversorganisatie CBM heeft de uitkomsten gepubliceerd van hun enquête onder bedrijven. Bekijk de uitkomsten. Dat levert een somber beeld op voor de nabije toekomst. Door faillissementen en reorganisaties zullen er naar verwachting zo’n 1000 arbeidsplaatsen verdwijnen. Het gaat in lang niet alle bedrijven slecht gelukkig en het laag houden van lonen lost de problemen niet op.

Hoe gaat het?

We willen graag weten waar we eventuele problemen kunnen verwachten. Dus laat ons weten wat er bij jullie in het bedrijf speelt  via meubel@fnv.nl  Wordt er gebruik gemaakt van overheidssteun? Is er voldoende werk of dreigt er ontslag? Als we goed op de hoogte zijn kunnen wij ons samen met de leden sterk maken voor de beste oplossingen. Niet voor niets blijkt dat we in deze tijd vooruit kunnen komen door goed samen te werken en solidair te zijn. Dat is ook de basis voor goed vakbondswerk.

Jouw toekomst

Het is in deze tijd goed om over je werk en toekomst na te denken. Via www.schavenaanjouwtoekomst.nl kun je veel informatie vinden en je aanmelden voor een heel groot aantal gratis cursussen. Wil je er meer over weten? Neem dan contact op met onze FNV-consulent die er alles van weet; Robert Soeterboek, robert.soeterboek@fnv.nl.