Cookies op websites van de FNV

De FNV gebruikt functionele en analytische cookies die noodzakelijk zijn om de websites zo goed mogelijk te laten functioneren. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens en hier is geen toestemming voor nodig. Daarnaast maken we gebruik van marketing cookies om de website op jouw voorkeuren af te stemmen. Hiervoor kun je onderstaand toestemming geven. Je kunt je instellingen altijd weer wijzigen op de pagina over de cookies.

Functionele & analytische cookies: Cookies die nodig zijn om te zorgen dat de website naar behoren werkt en om analyse uit te voeren

Marketing cookies

:

Deze cookies gebruiken we om de website op jouw voorkeur af te stemmen.

Corona in de sector Slagersbedrijf

Vragen? Stel ze ons

Redactie
Door Redactie 30 maart 2020

Terwijl iedereen thuis zit, werk je in een slagersbedrijf gewoon door. Jouw sector wordt gerekend onder de vitale economie. Natuurlijk zijn er grote verschillen. Bedrijven die aan de horeca leveren krijgen nu enorme klappen. De andere grote productiebedrijven die aan de supermarkten leveren hebben het heel druk. Dat geldt ook voor de winkelbedrijven.

Corona in de sector Slagersbedrijf

Levering aan de horeca

Het kan zijn dat slagersbedrijven die aan de horeca leveren in de problemen komen. Je werkgever kan dan een beroep doen op de Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid (NOW). Hierdoor krijgt je werkgever 90 % van de loonkosten vergoed en dat kan helpen om te overleven. Cruciaal is dan natuurlijk hoe lang de horeca nog dicht moet blijven.

Houd je aan de afspraken

Als FNV hebben wij overleg met de KNS en de totale voedingsindustrie om ervoor te zorgen dat de jij en je collega’s in dit deel van de vitale economie ook vitaal blijven.

  • Keiharde norm is dan ook de 1,5 meter afstand. Op de werkplek, bij aankomst bedrijf, in de kleedkamers bij de wasbakken en in de kantines. We zien dat veel bedrijven hun stinkende best doen om dit ook voor elkaar te krijgen. Daar waar het niet lukt, meld het ons dan.
  • Handen wassen en schoonmaken.
  • En iedereen die een beetje ziek is thuisblijven. Geen risico!

Voor de winkels is het natuurlijk ook enorm lastig. Je ziet heel veel goede voorbeelden qua klantenbeleid. Bijvoorbeeld maximaal 2 of 3 klanten. Maar achter de toonbank moet je ook altijd 1,5 meter afstand houden. En dat is echt lastig. Je kunt bijvoorbeeld achter de toonbank vakken maken waar je als werknemer niet uit mag. Dat betekent een andere manier van werken, omdat je zelf dan niet even de ham kan snijden omdat dat een ander vak is. Of werken met mondkapjes als het echt niet anders kan.

Stel ons je vragen

In dat spanningsveld willen we hier samen met de werkgevers aan werken. Mocht je echter toch ondanks alles bij een werkgever werken die het allemaal niet zo goed snapt, vertel het ons.

Stuur een mail naar team vlees van de FNV. Wij kijken dan of we via de werkgever, de KNS of anders de overheid wat kunnen doen. Je kunt hier ook terecht voor andere vragen. En alle vragen worden vertrouwelijk behandeld. Dus schroom niet en mail.

  • John.Klijn@fnv.nl
  • Karel.debuijzer@fnv.nl
  • Feride.kayikci@fnv.nl
  • Marcin.koscielniak@fnv.nl
  • Carmen.rozema@fnv.nl