De FNV roept opnieuw op tot een permanent staakt-het-vuren in Gaza

Onmenselijke situatie

Redactie
Door Redactie 5 april 2024

De FNV kijkt met grote afschuw naar de situatie in Gaza en de onmenselijke situatie. In een tijd dat de wereld juist vrede, harmonie, saamhorigheid en solidariteit moet kennen, worden monsterlijke misdaden gepleegd tegen burgerbevolking en hulpverleners. De FNV roept opnieuw op tot een permanent staakt-het-vuren en het onmiddellijk opheffen van blokkades.

Landschap

Ook verwacht het bestuur van pensioenfondsen waar de FNV in het bestuur zit dat zij zich niet direct mengen in de nederzettingenpolitiek van Israƫl, bijvoorbeeld door het investeren in betrokken bouwbedrijven.

Daarnaast steunen we de mensen die nu in Nederland gewetensbezwaren bij het werk ervaren. Voor mensen die dit ook ervaren, is het belangrijk om je eerst goed te informeren hoe je dit aanpakt op de eigen werkplek. Wettelijke voorwaarden kunnen zelfs per beroepsgroep verschillen.

Het FNV-bestuur begrijpt en deelt de bezorgdheid van onze leden omtrent de gehele situatie in Gaza. Wij delen de zorgen hierover volledig.

Cookies op websites van de FNV

De FNV gebruikt functionele cookies die noodzakelijk zijn om de websites zo goed mogelijk te laten functioneren. Daarnaast maken we optioneel gebruik van statistische en marketing cookies. De functionele en statistische cookies maken geen gebruik van persoonsgegevens. De marketing cookies worden gebruikt voor het personaliseren van advertenties. Onderstaand kun je toestemming geven voor het gebruik van cookies. Voor meer informatie, of om op ieder moment je instellingen weer te wijzigen, kun je terecht op onze pagina over de cookies.

Functionele cookies: Cookies die nodig zijn om te zorgen dat de websites naar behoren functioneert.

Statistische cookies

:

Geven inzicht in hoe onze bezoekers de websites gebruiken.

Marketing cookies

:

Deze cookies gebruiken we om de websites op jouw voorkeur af te stemmen.