Samen voor een hoger een eerlijker salaris

Dit kun jij doen

Redactie
Door Redactie 28 februari 2024

Er zijn een hoop moeilijkheden waar werknemers, vrouwen in het bijzonder, helaas mee te maken kunnen krijgen op de werkvloer. Daarom is het hoog tijd om onze krachten te bundelen. Deze concrete stap kun je nú zetten. Samen staan we sterk.

Ongelijkheid op de werkvloer

Vrouwen hebben meer last van ongelijkheid op de werkvloer dan mannen. Denk alleen al aan de loonkloof, die ervoor zorgt dat vrouwen maar liefst 13 procent minder verdienen dan hun mannelijke collega’s. Ook seksisme, racisme, discriminatie en grensoverschrijdend gedrag zijn anno 2023 nog steeds realiteit. Dat moet veranderen, zo vindt de FNV. En daar zijn wij het volledig mee eens.

De grootste vakbond van Nederland

Want ook bij de grootste Nederlandse vakbond zijn vrouwen nog altijd ondervertegenwoordigd. En juist omdat zij stemmen voor de nieuwe cao, en daarmee voor de arbeidsvoorwaarden van vrouwen, is dat dé plek om van ons te laten horen. Daarnaast heeft een FNV-lid invloed op de politieke agenda van verschillende partijen. En hoe groter de vakbond is, hoe meer zij kan bereiken om onze positie op de werkvloer te versterken. Daar wíl en kun jij aan bijdragen.

Voor jezelf en voor elkaar

Mocht je nog geen lid zijn, of nog nooit hebben overwogen om lid te worden, dan is dit het uitgelezen moment. Help de FNV om de loonkloof te dichten, een eind te maken aan grensoverschrijdend gedrag en om er bijvoorbeeld voor te zorgen dat jij fijn kunt werken als je veel last hebt van je menstruatie. Dat doe je niet alleen voor jezelf, maar ook voor alle vrouwen om je heen. Overigens hoef je geen vrouw te zijn om lid te worden, iedereen is welkom. Lid worden doe je voor jezelf én elkaar.

Meld je aan

Wat je concreet nu kunt doen? Dat is je allereerst hier aanmelden om lid te worden van de FNV. Naast dat jij helpt bij het bouwen aan een sterke en gelijke plek op de werkvloer, zitten er nog andere voordelen aan jouw lidmaatschap. Bijvoorbeeld persoonlijk advies over jouw werk, inkomen en loopbaan.
 

Cookies op websites van de FNV

De FNV gebruikt functionele cookies die noodzakelijk zijn om de websites zo goed mogelijk te laten functioneren. Daarnaast maken we optioneel gebruik van statistische en marketing cookies. De functionele en statistische cookies maken geen gebruik van persoonsgegevens. De marketing cookies worden gebruikt voor het personaliseren van advertenties. Onderstaand kun je toestemming geven voor het gebruik van cookies. Voor meer informatie, of om op ieder moment je instellingen weer te wijzigen, kun je terecht op onze pagina over de cookies.

Functionele cookies: Cookies die nodig zijn om te zorgen dat de websites naar behoren functioneert.

Statistische cookies

:

Geven inzicht in hoe onze bezoekers de websites gebruiken.

Marketing cookies

:

Deze cookies gebruiken we om de websites op jouw voorkeur af te stemmen.