Cookies op websites van de FNV

De FNV gebruikt functionele en analytische cookies die noodzakelijk zijn om de websites zo goed mogelijk te laten functioneren. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens en hier is geen toestemming voor nodig. Daarnaast maken we gebruik van marketing cookies om de website op jouw voorkeuren af te stemmen. Hiervoor kun je onderstaand toestemming geven. Je kunt je instellingen altijd weer wijzigen op de pagina over de cookies.

Functionele & analytische cookies: Cookies die nodig zijn om te zorgen dat de website naar behoren werkt en om analyse uit te voeren

Marketing cookies

:

Deze cookies gebruiken we om de website op jouw voorkeur af te stemmen.

FNV overhandigt vrijdag boek met schokkende inkijk in werk- en woonomstandigheden van arbeidsmigranten aan minister Van Gennip

Persvoorlichting
Door Persvoorlichting 4 oktober 2022

De FNV overhandigt vrijdag 7 oktober om 15:30 uur het eerste exemplaar van het boek: Arbeidsmigranten in Nederland aan minister Van Gennip van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Het boek van journaliste Hassnae Bouazza in samenwerking met vakbond FNV, geeft een schokkende inkijk in de werk- en woonomstandigheden van arbeidsmigranten in Nederland.

7 oktober: World Day for Decent Work

Vrijdag is het jaarlijkse ‘World Day for Decent Work’. Ook is het twee jaar na het verschijnen van het rapport Roemer: Geen tweederangsburgers. Aanbevelingen om misstanden bij arbeidsmigranten in Nederland tegen te gaan. ‘Helaas is er nog weinig met die aanbevelingen gedaan. En helaas krijgen wij als vakbond nog dagelijks meldingen van grove misstanden’, zegt Petra Bolster, lid Dagelijks Bestuur FNV, die het nawoord van het boek schreef.

Uitbuiting arbeidsmigranten in Nederland

Er gaat bijna geen dag voorbij zonder berichten over de uitbuiting van arbeidsmigranten in Nederland. Ze werken in magazijnen en abattoirs, in de bouw, sorteren de post, oogsten de groenten en maken lange dagen op de vrachtwagen. Maar wie zijn die mensen achter de krantenkoppen?

In dit boek maken we kennis met zes van hen. Verschillende levens, verschillende verhalen van mensen die één belangrijk aspect met elkaar delen: ze kwamen van ver en hoopten in Nederland fatsoenlijk te kunnen werken. De realiteit pakte anders uit.

Boekoverhandiging is openbaar

De officiële overhandiging vrijdag 7 oktober om 15:30 in boekhandel Paagman in Den Haag is openbaar toegankelijk. Bij de overhandiging aan minster Van Gennip zijn o.a  aanwezig: de schrijfster, enkele van de arbeidsmigranten uit het boek en Petra Bolster, lid Dagelijks Bestuur FNV. Zij zijn allen bereid pers te woord te staan.

Schrijfster Hassnae Bouazza

Het boek is geschreven door Hassnae Bouazza (1973), journalist voor o.a. NRC, columnist, vertaler, schrijver en programmamaker. Ze schreef diverse boeken waaronder Arabieren kijken – de alledaagse revolutie (2013) en Een koffer vol citroenen. Herinneringen aan mijn moeder (2022).