Cookies op websites van de FNV

De FNV gebruikt functionele en analytische cookies die noodzakelijk zijn om de websites zo goed mogelijk te laten functioneren. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens en hier is geen toestemming voor nodig. Daarnaast maken we gebruik van marketing cookies om de website op jouw voorkeuren af te stemmen. Hiervoor kun je onderstaand toestemming geven. Je kunt je instellingen altijd weer wijzigen op de pagina over de cookies.

Functionele & analytische cookies: Cookies die nodig zijn om te zorgen dat de website naar behoren werkt en om analyse uit te voeren

Marketing cookies

:

Deze cookies gebruiken we om de website op jouw voorkeur af te stemmen.

Goed dat Deliveroo zijn conclusies heeft getrokken en vertrekt

portret José Kager
Door José Kager 10 augustus 2022

De FNV vindt het positief dat Deliveroo vertrekt uit Nederland. Het bedrijf heeft zelf zijn conclusies getrokken en zegt dat zijn omzet te gering is. De FNV denkt dat ook de rechtszaken die de vakbond tegen Deliveroo heeft aangespannen en gewonnen, een grote rol spelen in de beslissing te vertrekken. Deliveroo had ook voor goed werkgeverschap kunnen kiezen.

De FNV vindt dat er geen ruimte is in Nederland voor bedrijven die zich niet aan de regels van de arbeidswetgeving houden. De rechtszaken die de vakbond niet alleen tegen Deliveroo, maar ook tegen Temper, Uber en Helpling heeft aangespannen, maken keer op keer duidelijk dat ook de rechter vindt dat platformwerkers geen zzp’ers zijn, maar werknemers. Omdat de overheid nog steeds niet handhaaft op de wet DBA (is iemand werknemer of echt zelfstandige) doen platform-werkgevers niets om de rechtelijke uitspraken op te volgen.

FNV zet juridische strijd voort

Deliveroo is in hoger beroep gegaan na de laatste, ongunstige uitspraak voor hen. De uitspraak van de Hoge Raad wordt in december verwacht. Net daarvoor gaat Deliveroo nu vertrekken uit Nederland. De FNV zet haar procedures tegen Deliveroo voort. De maaltijdbezorgers hebben recht op nabetalingen.