Cookies op websites van de FNV

De FNV gebruikt functionele en analytische cookies die noodzakelijk zijn om de websites zo goed mogelijk te laten functioneren. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens en hier is geen toestemming voor nodig. Daarnaast maken we gebruik van marketing cookies om de website op jouw voorkeuren af te stemmen. Hiervoor kun je onderstaand toestemming geven. Je kunt je instellingen altijd weer wijzigen op de pagina over de cookies.

Functionele & analytische cookies: Cookies die nodig zijn om te zorgen dat de website naar behoren werkt en om analyse uit te voeren

Marketing cookies

:

Deze cookies gebruiken we om de website op jouw voorkeur af te stemmen.

Daling in koopkracht raakt kleinste portemonnees, extra ondersteuning is nodig

Redactie
Door Redactie 8 maart 2022

Volgens het CPB gaat de koopkracht dit jaar met gemiddeld 2,5 procent naar beneden. Dit zal veel mensen hard in de portemonnee raken.

geld

Tuur Elzinga, voorzitter FNV: ‘De inflatie is ongekend hoog en raakt vooral de kleinste portemonnees. Lage inkomens moeten extra worden ondersteund, want de huidige €200 voor energiekosten is volstrekt onvoldoende. Ook voor AOW’ers met een klein aanvullend pensioen is deze extra ondersteuning nodig.'

'Verder moet het bedrijfsleven terughoudend zijn om de hoge prijzen direct door te rekenen aan consumenten. Vooral bij de eerste levensbehoeften van mensen. Er worden nog volop winsten gemaakt en daarom kan het bedrijfsleven ook prima een deel van de lasten dragen. Als bedrijven dit niet doen kan de FNV zich een gerichte prijsmaatregel voorstellen die door de overheid wordt opgelegd in deze huidige, buitengewone situatie.’