Daling in koopkracht raakt kleinste portemonnees, extra ondersteuning is nodig

Persvoorlichting
Door Persvoorlichting 8 maart 2022

Volgens het CPB gaat de koopkracht dit jaar met gemiddeld 2,5 procent naar beneden. Dit zal veel mensen hard in de portemonnee raken.

geld

Tuur Elzinga, voorzitter FNV: ‘De inflatie is ongekend hoog en raakt vooral de kleinste portemonnees. Lage inkomens moeten extra worden ondersteund, want de huidige €200 voor energiekosten is volstrekt onvoldoende. Ook voor AOW’ers met een klein aanvullend pensioen is deze extra ondersteuning nodig.'

'Verder moet het bedrijfsleven terughoudend zijn om de hoge prijzen direct door te rekenen aan consumenten. Vooral bij de eerste levensbehoeften van mensen. Er worden nog volop winsten gemaakt en daarom kan het bedrijfsleven ook prima een deel van de lasten dragen. Als bedrijven dit niet doen kan de FNV zich een gerichte prijsmaatregel voorstellen die door de overheid wordt opgelegd in deze huidige, buitengewone situatie.’ 

Cookies op websites van de FNV

De FNV gebruikt functionele cookies die noodzakelijk zijn om de websites zo goed mogelijk te laten functioneren. Daarnaast maken we optioneel gebruik van statistische en marketing cookies. De functionele en statistische cookies maken geen gebruik van persoonsgegevens. De marketing cookies worden gebruikt voor het personaliseren van advertenties. Onderstaand kun je toestemming geven voor het gebruik van cookies. Voor meer informatie, of om op ieder moment je instellingen weer te wijzigen, kun je terecht op onze pagina over de cookies.

Functionele cookies: Cookies die nodig zijn om te zorgen dat de websites naar behoren functioneert.

Statistische cookies

:

Geven inzicht in hoe onze bezoekers de websites gebruiken.

Marketing cookies

:

Deze cookies gebruiken we om de websites op jouw voorkeur af te stemmen.