Cookies op websites van de FNV

De FNV gebruikt functionele en analytische cookies die noodzakelijk zijn om de websites zo goed mogelijk te laten functioneren. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens en hier is geen toestemming voor nodig. Daarnaast maken we gebruik van marketing cookies om de website op jouw voorkeuren af te stemmen. Hiervoor kun je onderstaand toestemming geven. Je kunt je instellingen altijd weer wijzigen op de pagina over de cookies.

Functionele & analytische cookies: Cookies die nodig zijn om te zorgen dat de website naar behoren werkt en om analyse uit te voeren

Marketing cookies

:

Deze cookies gebruiken we om de website op jouw voorkeur af te stemmen.

Verkiezingsdebatten bij de FNV

Redactie
Door Redactie 2 maart 2023

De FNV is geen politieke partij maar veel van wat gebeurt op gebied van politiek, raakt aan het werk van een vakbond. Daarom heeft de FNV een lange traditie in het organiseren van verkiezingsdebatten rondom verkiezingen. Afdelingen en netwerken nodigen politieke partijen uit om in debat te gaan over onder meer arbeid en arbeidsomstandigheden.

Al jaren is het beleid van de FNV om geen partijen uit te nodigen die in hun uitingen haat zaaien of discrimineren op basis van afkomst of geloof. Dit betekent dat de PVV en FvD niet worden uitgenodigd voor de debatten rondom de Provinciale Statenverkiezingen 2023. Dit beleid bestaat al langer, en is in november 2021 nogmaals bekrachtigd door het Ledenparlement, ons hoogste orgaan.

De FNV heeft een enorm diverse achterban en staat voor dingen samen doen. Samen opkomen voor je recht, samen de maatschappij socialer maken. Als we ons niet laten verdelen, staan we het sterkst in de strijd om betere arbeidsomstandigheden te behalen.