Flexwerkers sturen werkgevers Valentijnsbrief

‘Stop onze knipperlichtrelatie, geef ons een vast contract’

facet hoofdkantoor FNV
Door Persvoorlichting 10 februari 2022

Op Valentijnsdag sturen tientallen flexwerkers een liefdesbrief aan VNO-NCW. In de brief verklaren ze de werkgever van hun dromen de liefde en zeggen ze dat ze na jaren onzekerheid vastigheid willen in de werkrelatie.

Constant in onzekerheid

De hartenkreet van de flexwerkers kan niet onbeantwoord blijven, vindt Zakaria Boufangacha, vicevoorzitter en coördinator arbeidsvoorwaardenbeleid van de FNV: ‘Het gaat om grote groepen werknemers, die constant in onzekerheid leven. Zij hebben geen vaste baan en dat betekent: geen huis, geen pensioen, geen perspectief en geen toekomst. 

Werkgevers, neem nu zelf verantwoordelijkheid

Het werk dat zij doen is structureel. Daar hoort een fatsoenlijk contract, dus een vaste baan bij. Dat levert in één klap een verbetering op voor hen. We hoeven niet te wachten op de uitwerking van het regeerakkoord. De werkgevers moeten nu aan de slag, want zij lopen nu al tegen enorme personeelstekorten aan. VNO-NCW moet haar leden aanspreken om flex nu echt aan banden te leggen en een vast contract weer de norm te maken. Werkgevers wijzen in Nederland veel te vaak naar de politiek, maar moeten zelf óók verantwoordelijkheid nemen.’

Eerlijk werk is de Basis

FNV Flex en De Goede Zaak zijn samen de campagne Eerlijk Werk Is de Basis gestart. Het doel is om vast werk weer de norm te maken. Ze roepen flexwerkers en burgers op in actie te komen en mee te doen.

Cookies op websites van de FNV

De FNV gebruikt functionele cookies die noodzakelijk zijn om de websites zo goed mogelijk te laten functioneren. Daarnaast maken we optioneel gebruik van statistische en marketing cookies. De functionele en statistische cookies maken geen gebruik van persoonsgegevens. De marketing cookies worden gebruikt voor het personaliseren van advertenties. Onderstaand kun je toestemming geven voor het gebruik van cookies. Voor meer informatie, of om op ieder moment je instellingen weer te wijzigen, kun je terecht op onze pagina over de cookies.

Functionele cookies: Cookies die nodig zijn om te zorgen dat de websites naar behoren functioneert.

Statistische cookies

:

Geven inzicht in hoe onze bezoekers de websites gebruiken.

Marketing cookies

:

Deze cookies gebruiken we om de websites op jouw voorkeur af te stemmen.