Cookies op websites van de FNV

De FNV gebruikt functionele en analytische cookies die noodzakelijk zijn om de websites zo goed mogelijk te laten functioneren. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens en hier is geen toestemming voor nodig. Daarnaast maken we gebruik van marketing cookies om de website op jouw voorkeuren af te stemmen. Hiervoor kun je onderstaand toestemming geven. Je kunt je instellingen altijd weer wijzigen op de pagina over de cookies.

Functionele & analytische cookies: Cookies die nodig zijn om te zorgen dat de website naar behoren werkt en om analyse uit te voeren

Marketing cookies

:

Deze cookies gebruiken we om de website op jouw voorkeur af te stemmen.

FNV diversiteitsprijs 2020 gewonnen door Merdan Yagmur

facet hoofdkantoor FNV
Door Persvoorlichting 5 oktober 2021

De FNV Diversiteitsprijs 2020 is gewonnen door Merdan Yagmur, kaderlid van FNV en werkzaam bij de gemeente Den Haag.

Merdan Yagmur

Terechte winnaar

Jury-voorzitter en dagelijks bestuurslid FNV Bas van Weegberg: 'Strijdvaardig, sociaal, altijd toegankelijk en aardig en kan niet tegen onrecht. Dat zijn de woorden die vaak terugkomen in de nominaties voor Merdan Yagmur. Hij zet zich in voor diversiteit en inclusie in de breedste zin van het woord. Onder andere voor mensen met een biculturele achtergrond en voor de positie en doorstroom van vrouwen. Voor de jury was het overduidelijk dat Merdan Yagmur een terechte winnaar is van de FNV Diversiteitsprijs 2020.'

Emancipatie

Merdan werkt bij de gemeente Den Haag en is lid van de ondernemingsraad en vertrouwenspersoon. Merdan werd door maar liefst twaalf mensen voorgedragen voor deze prijs. Uit al deze aanmeldingen blijkt dat Merdan zich persoonlijk heeft ingezet om deze mensen te helpen en te ondersteunen in hun emancipatieproces.

Eervolle vermelding

Jolanda van Gool en Agnes Vroegh krijgen een eervolle vermelding van de jury. Jolanda van Gool is actief lid van het Netwerk Regenboog FNV. Mede door haar tomeloze inzet is de verbetering van de positie van LGBTI+-personen nu ook onderwerp van gesprek in de internationale vakbeweging. Agnes Vroegh, tot juni 2021 lid van het algemeen bestuur, heeft zich altijd ingezet voor de positie van vrouwen en in het bijzonder voor vrouwen en meisjes in technische beroepen. 

Waarom deze prijs?

De FNV Diversiteitsprijs is een tweejaarlijkse prijs, op initiatief van FNV Netwerk Wereldburgers, die bedoeld is om een lid van de FNV in het zonnetje te zetten die zich op bijzondere wijze inzet voor diversiteit en tegen discriminatie en racisme. In totaal zijn er door de leden van FNV 14 kandidaten genomineerd, waarvan er helaas vier afvielen, omdat zij niet voldeden aan alle criteria.

beeld Doon van de Ven