Cookies op websites van de FNV

De FNV gebruikt functionele en analytische cookies die noodzakelijk zijn om de websites zo goed mogelijk te laten functioneren. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens en hier is geen toestemming voor nodig. Daarnaast maken we gebruik van marketing cookies om de website op jouw voorkeuren af te stemmen. Hiervoor kun je onderstaand toestemming geven. Je kunt je instellingen altijd weer wijzigen op de pagina over de cookies.

Functionele & analytische cookies: Cookies die nodig zijn om te zorgen dat de website naar behoren werkt en om analyse uit te voeren

Marketing cookies

:

Deze cookies gebruiken we om de website op jouw voorkeur af te stemmen.

Anique gaat op tournee

Standbeeld voor de onmisbare beroepen gaat het land in

Redactie
Door Redactie 12 mei 2021

Het kan zijn dat je binnenkort tegen een metershoog standbeeld van een zorgmedewerker aanloopt: onze Anique gaat namelijk op tournee.

standbeeld voor de zorg

Vorige week was het beeld te zien in Heerlen, en gisteren stond Anique voor de deur van het Leidse UMC. De komende weken zal ze bij verschillende acties en bijeenkomsten opduiken.

Op 1 mei werd het standbeeld voor de cruciale beroepen gepresenteerd. Het is een metershoog beeld van zorgmedewerker Anique. Het beeld is een blijk van waardering voor de mensen die ons land de afgelopen (zware) maanden draaiende hebben gehouden. En na het applaus, aan het begin van de coronacrisis, is er bar weinig verbeterd voor deze groep. Het wordt nu tijd om die waardering ook om te zetten in daden: een hoger loon, en minder werkdruk.

En dan bedoelen we niet alleen de mensen in de zorg, maar in alle 'onmisbare beroepen'. Dus bijvoorbeeld ook de jeugdzorg, de leraren, het OV, distributie, pakketbezorgers en afvalverwerkers.

De SER heeft inmiddels laten weten er hetzelfde over te denken als de FNV: er moet structureel meer geld naar zorg, om de lonen te verhogen en de werkdruk te verminderen. Dat is alvast een mooie stap. 

Petitie

Uiteindelijk is het de bedoeling om - ergens in Nederland - permanent een standbeeld voor de onmisbare beroepen neer te zetten. Inmiddels hebben duizenden mensen de petitie voor het standbeeld getekend. Heb jij dat nog niet gedaan? Doe dat dan alsnog!