2,25 miljard nodig voor verhoging lonen en vermindering werkdruk in zorg

Persvoorlichting
Door Persvoorlichting 12 mei 2021

De FNV vindt het positief dat er in het SER-advies “Aan de slag voor de zorg, een actieagenda voor de zorgarbeidsmarkt” wordt aangegeven dat de lonen in de zorg omhoog moeten. Er wordt ook geconstateerd dat de zorg achterloopt op de marktsectoren en andere publieke sectoren. De FNV vindt het hoog tijd om te investeren in de mensen in de zorg, en wil daar ook graag een concreet bedrag bij noemen.

Vicevoorzitter Kitty Jong: ‘Het advies is een goed en breed gedragen stap in de goede richting. Het geeft aan dat de moties die in 2020 door de Tweede Kamerleden zijn ingediend, maar verworpen zijn, terecht waren. Voor het aantrekkelijker maken van het werk op de werkvloer – ik heb het dus niet over de managers en de top- is er 2,25 miljard euro nodig. Voor beloning tenminste 1,5 miljard euro en voor vermindering van de werkdruk 0,75 miljard euro. Alleen dan geeft de overheid uiting aan echte waardering en concretiseert de politiek het applaus. De minister kan dit advies nu niet naast zich neerleggen.’ 

Zie hier SER- persbericht 

Cookies op websites van de FNV

De FNV gebruikt functionele cookies die noodzakelijk zijn om de websites zo goed mogelijk te laten functioneren. Daarnaast maken we optioneel gebruik van statistische en marketing cookies. De functionele en statistische cookies maken geen gebruik van persoonsgegevens. De marketing cookies worden gebruikt voor het personaliseren van advertenties. Onderstaand kun je toestemming geven voor het gebruik van cookies. Voor meer informatie, of om op ieder moment je instellingen weer te wijzigen, kun je terecht op onze pagina over de cookies.

Functionele cookies: Cookies die nodig zijn om te zorgen dat de websites naar behoren functioneert.

Statistische cookies

:

Geven inzicht in hoe onze bezoekers de websites gebruiken.

Marketing cookies

:

Deze cookies gebruiken we om de websites op jouw voorkeur af te stemmen.