Financiering IMVO-convenanten moet overeind blijven

Door Redactie 3 december 2020

De FNV, het CNV en werkgeversorganisaties willen dat minister Kaag de financiering voor de ondersteuning van convenanten voor Internationaal Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (IMVO) overeind houdt.

Financiering IMVO-convenanten moet overeind blijven

Daarom hebben zij op 2 december gezamenlijk een brief gestuurd naar de Tweede Kamer.

Download de brief

Opsporen en verhelpen van problemen

De convenanten dragen bij aan het opsporen en verhelpen van problemen in toeleveringsketens van bedrijven, zoals vakbondswerk dat in circa 80 landen ter wereld nog verboden of levensgevaarlijk is. Waar de financiering wordt stopgezet of afgebouwd, gaat 5 jaar aan ervaring en nuttig werk overboord.