Cookies op websites van de FNV

De FNV gebruikt functionele en analytische cookies die noodzakelijk zijn om de websites zo goed mogelijk te laten functioneren. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens en hier is geen toestemming voor nodig. Daarnaast maken we gebruik van marketing cookies om de website op jouw voorkeuren af te stemmen. Hiervoor kun je onderstaand toestemming geven. Je kunt je instellingen altijd weer wijzigen op de pagina over de cookies.

Functionele & analytische cookies: Cookies die nodig zijn om te zorgen dat de website naar behoren werkt en om analyse uit te voeren

Marketing cookies

:

Deze cookies gebruiken we om de website op jouw voorkeur af te stemmen.

Waarom is het minimumloon zo laag?

En hoe gaan we dat veranderen?

Redactie
Door Redactie 08 september 2020

Wie het minimumloon verdient heeft in vergelijking met 40 jaar geleden zo'n 20% minder geld voor eten, wonen en leven. In ruim 2 miljoen banen wordt minder betaald dan € 13 per uur. Hoe kan dat?

Terwijl het met de grote bedrijven steeds beter gaat, krijgen anderhalf miljoen Nederlanders op dit moment het minimumloon of net iets meer. Op 10 september gaan we tijdens een livecast in gesprek over wat dit betekent. Over de gevolgen van het minimumloon en de lage-lonen industrie voor onze economie, onze samenleving en onszelf. Waar hebben we het eigenlijk over als we spreken over de hoogte van ons minimumloon? Is loon alleen een geldbedrag, of is het meer dan dat?

Meer over de livecast op de site van Pakhuis de Zwijger