FNV wil dat de energietoeslag ruimhartiger wordt toegekend

Persvoorlichting
Door Persvoorlichting 19 juli 2023

De uitbetaling van de energietoeslag 2023 mag door de val van het Kabinet niet in gevaar worden gebracht, zegt FNV. Ook pleit de vakbond voor een ruimhartiger beleid.

De FNV heeft daarover een brief gestuurd aan de minister van armoede en aan de vaste Kamercommissie Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

In het kort pleit de FNV voor:

  • De uitbetaling van de energietoeslag 2023 mag door de val van het Kabinet Rutte IV niet in gevaar gebracht worden.
  • Een meer ruimhartige uitvoering van de energietoeslag door de inkomensgrens te verhogen naar 150% van het sociaal minimum en willekeur in de uitvoering van de energietoeslag tussen gemeenten tegen te gaan. Ook zouden jongeren onder de 21 met een laag inkomen die niet financieel ondersteund kunnen worden door hun ouders recht moeten hebben op de energietoeslag.
  • De nieuwe regeling voor studenten maakt volgens de FNV en FNV Young & United nog steeds onrechtvaardig onderscheid tussen studenten en niet-studenten. Studenten met een laag inkomen zouden net als andere burgers met een laag inkomen recht moeten hebben op een volledige energietoeslag
  • Aanvullende maatregelen zijn nodig om te voorkomen dat in 2024 1 miljoen mensen in armoede leven.
Cookies op websites van de FNV

De FNV gebruikt functionele cookies die noodzakelijk zijn om de websites zo goed mogelijk te laten functioneren. Daarnaast maken we optioneel gebruik van statistische en marketing cookies. De functionele en statistische cookies maken geen gebruik van persoonsgegevens. De marketing cookies worden gebruikt voor het personaliseren van advertenties. Onderstaand kun je toestemming geven voor het gebruik van cookies. Voor meer informatie, of om op ieder moment je instellingen weer te wijzigen, kun je terecht op onze pagina over de cookies.

Functionele cookies: Cookies die nodig zijn om te zorgen dat de websites naar behoren functioneert.

Statistische cookies

:

Geven inzicht in hoe onze bezoekers de websites gebruiken.

Marketing cookies

:

Deze cookies gebruiken we om de websites op jouw voorkeur af te stemmen.