Cookies op websites van de FNV

De FNV gebruikt functionele en analytische cookies die noodzakelijk zijn om de websites zo goed mogelijk te laten functioneren. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens en hier is geen toestemming voor nodig. Daarnaast maken we gebruik van marketing cookies om de website op jouw voorkeuren af te stemmen. Hiervoor kun je onderstaand toestemming geven. Je kunt je instellingen altijd weer wijzigen op de pagina over de cookies.

Functionele & analytische cookies: Cookies die nodig zijn om te zorgen dat de website naar behoren werkt en om analyse uit te voeren

Marketing cookies

:

Deze cookies gebruiken we om de website op jouw voorkeur af te stemmen.

FNV wil dieselnorm ook in andere landen omlaag

portret José Kager
Door José Kager 31 augustus 2020

De FNV heeft de Europese vakbondskoepel ETUC gevraagd, er bij de vakbonden in verschillende landen op aan te dringen een strengere dieselnorm te bepleiten. In Nederland is de norm nu het strengste van heel Europa. Dat leidt tot een gezondere werkplek en minder beroepsgerelateerde kanker bij werknemers.

Diesel wordt gebruikt in garages, op bouwplaatsen, bij wegtransport en vervoer per schip.

FNV-vicevoorzitter Kitty Jong: 'De dieselnorm in Nederland, die door onze inspanning met werkgevers tot stand is gekomen, is eigenlijk nog tien keer te hoog. Maar het is een stap in de goede richting. Wij hopen dat onze collega-bonden in andere Europese landen óók willen pleiten voor een gezondere werkomgeving, zodat minder werkenden kanker krijgen als gevolg van de blootstelling aan dieselrook. Wij gaan er van uit, dat de samenwerking én het resultaat in Nederland als voorbeeld kan dienen bij de EU-conferentie 'STOP cancer at work' in november. Daarnaast vragen we, onze brief ook onder de aandacht te brengen van de EU- commissaris voor veilig en gezond werken.'

Lees hier de brief die aan de ETUC is verstuurd