Cookies op websites van de FNV

De FNV gebruikt functionele en analytische cookies die noodzakelijk zijn om de websites zo goed mogelijk te laten functioneren. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens en hier is geen toestemming voor nodig. Daarnaast maken we gebruik van marketing cookies om de website op jouw voorkeuren af te stemmen. Hiervoor kun je onderstaand toestemming geven. Je kunt je instellingen altijd weer wijzigen op de pagina over de cookies.

Functionele & analytische cookies: Cookies die nodig zijn om te zorgen dat de website naar behoren werkt en om analyse uit te voeren

Marketing cookies

:

Deze cookies gebruiken we om de website op jouw voorkeur af te stemmen.

FNV blij met besluit Randstad aanvragen NOW

Persvoorlichting
Door Persvoorlichting 7 april 2020

De FNV is blij met het bericht, dat Randstad heeft aangekondigd NOW (Tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid) te gaan aanvragen voor alle uitzendkrachten. Randstad is het eerste uitzendbureau dat aangeeft de steun aan te vragen.

Daarmee worden de lonen van uitzendkrachten 100% doorbetaald, onder andere van studenten die via Randstad werken. Dat is helemaal in lijn met de doelstelling van de NOW: loonbehoud.

Oproep: uitzenders, volg dit voorbeeld

Zakaria Boufangacha, coördinator arbeidsvoorwaardenbeleid: ‘Dit is goed nieuws. Wij vinden het heel belangrijk dat werkgevers hun verantwoordelijkheid nemen en steun aanvragen. Zo krijgen werkenden hun loon doorbetaald en hoeven ze niet terug te vallen op WW of bijstand. Daarmee zouden gezinnen mogelijk in de armoede terecht komen. De regeling waar we voor hebben geknokt is uitdrukkelijk óók voor steun aan flexkrachten bedoeld. Ik roep andere uitzendbureaus op dit goede voorbeeld van Randstad te volgen.’