FNV blij met besluit Randstad aanvragen NOW

Persvoorlichting
Door Persvoorlichting 7 april 2020

De FNV is blij met het bericht, dat Randstad heeft aangekondigd NOW (Tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid) te gaan aanvragen voor alle uitzendkrachten. Randstad is het eerste uitzendbureau dat aangeeft de steun aan te vragen.

Daarmee worden de lonen van uitzendkrachten 100% doorbetaald, onder andere van studenten die via Randstad werken. Dat is helemaal in lijn met de doelstelling van de NOW: loonbehoud.

Oproep: uitzenders, volg dit voorbeeld

Zakaria Boufangacha, coördinator arbeidsvoorwaardenbeleid: ‘Dit is goed nieuws. Wij vinden het heel belangrijk dat werkgevers hun verantwoordelijkheid nemen en steun aanvragen. Zo krijgen werkenden hun loon doorbetaald en hoeven ze niet terug te vallen op WW of bijstand. Daarmee zouden gezinnen mogelijk in de armoede terecht komen. De regeling waar we voor hebben geknokt is uitdrukkelijk óók voor steun aan flexkrachten bedoeld. Ik roep andere uitzendbureaus op dit goede voorbeeld van Randstad te volgen.’

Cookies op websites van de FNV

De FNV gebruikt functionele cookies die noodzakelijk zijn om de websites zo goed mogelijk te laten functioneren. Daarnaast maken we optioneel gebruik van statistische en marketing cookies. De functionele en statistische cookies maken geen gebruik van persoonsgegevens. De marketing cookies worden gebruikt voor het personaliseren van advertenties. Onderstaand kun je toestemming geven voor het gebruik van cookies. Voor meer informatie, of om op ieder moment je instellingen weer te wijzigen, kun je terecht op onze pagina over de cookies.

Functionele cookies: Cookies die nodig zijn om te zorgen dat de websites naar behoren functioneert.

Statistische cookies

:

Geven inzicht in hoe onze bezoekers de websites gebruiken.

Marketing cookies

:

Deze cookies gebruiken we om de websites op jouw voorkeur af te stemmen.