FNV wil geen uitstel vakantiegeld

Persvoorlichting
Door Persvoorlichting 23 maart 2020

FNV vindt uitstel vakantiegeld niet aan de orde. Het vakantiegeld wordt pas in mei of juni uitbetaald. Sectoren die nu in zwaar weer zitten, kunnen aanspraak maken op de Tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging voor Werkbehoud (NOW), voorheen de werktijdverkorting, om de coronacrisis zo lang mogelijk door te komen.

De loonkosten worden daarbij voor 90% door het kabinet betaald. Ook zijn er veel andere maatregelen om bedrijven te ontlasten en te zorgen dat mensen hun inkomen behouden.

Genereuze compensatie

Zakaria Boufangacha, coördinator arbeidsvoorwaardenbeleid: ‘Natuurlijk werken we samen met werkgevers en kabinet om deze crisis zo goed mogelijk het hoofd te bieden. Vakantiegeld uitstellen hoort daar nu echt niet bij, bedrijven worden al genereus gecompenseerd.’

Cookies op websites van de FNV

De FNV gebruikt functionele cookies die noodzakelijk zijn om de websites zo goed mogelijk te laten functioneren. Daarnaast maken we optioneel gebruik van statistische en marketing cookies. De functionele en statistische cookies maken geen gebruik van persoonsgegevens. De marketing cookies worden gebruikt voor het personaliseren van advertenties. Onderstaand kun je toestemming geven voor het gebruik van cookies. Voor meer informatie, of om op ieder moment je instellingen weer te wijzigen, kun je terecht op onze pagina over de cookies.

Functionele cookies: Cookies die nodig zijn om te zorgen dat de websites naar behoren functioneert.

Statistische cookies

:

Geven inzicht in hoe onze bezoekers de websites gebruiken.

Marketing cookies

:

Deze cookies gebruiken we om de websites op jouw voorkeur af te stemmen.