Cookies op websites van de FNV

De FNV gebruikt functionele en analytische cookies die noodzakelijk zijn om de websites zo goed mogelijk te laten functioneren. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens en hier is geen toestemming voor nodig. Daarnaast maken we gebruik van marketing cookies om de website op jouw voorkeuren af te stemmen. Hiervoor kun je onderstaand toestemming geven. Je kunt je instellingen altijd weer wijzigen op de pagina over de cookies.

Functionele & analytische cookies: Cookies die nodig zijn om te zorgen dat de website naar behoren werkt en om analyse uit te voeren

Marketing cookies

:

Deze cookies gebruiken we om de website op jouw voorkeur af te stemmen.

FNV wil geen uitstel vakantiegeld

portret José Kager
Door José Kager 23 maart 2020

FNV vindt uitstel vakantiegeld niet aan de orde. Het vakantiegeld wordt pas in mei of juni uitbetaald. Sectoren die nu in zwaar weer zitten, kunnen aanspraak maken op de Tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging voor Werkbehoud (NOW), voorheen de werktijdverkorting, om de coronacrisis zo lang mogelijk door te komen.

De loonkosten worden daarbij voor 90% door het kabinet betaald. Ook zijn er veel andere maatregelen om bedrijven te ontlasten en te zorgen dat mensen hun inkomen behouden.

Genereuze compensatie

Zakaria Boufangacha, coördinator arbeidsvoorwaardenbeleid: ‘Natuurlijk werken we samen met werkgevers en kabinet om deze crisis zo goed mogelijk het hoofd te bieden. Vakantiegeld uitstellen hoort daar nu echt niet bij, bedrijven worden al genereus gecompenseerd.’