Cookies op websites van de FNV

De FNV gebruikt functionele en analytische cookies die noodzakelijk zijn om de websites zo goed mogelijk te laten functioneren. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens en hier is geen toestemming voor nodig. Daarnaast maken we gebruik van marketing cookies om de website op jouw voorkeuren af te stemmen. Hiervoor kun je onderstaand toestemming geven. Je kunt je instellingen altijd weer wijzigen op de pagina over de cookies.

Functionele & analytische cookies: Cookies die nodig zijn om te zorgen dat de website naar behoren werkt en om analyse uit te voeren

Marketing cookies

:

Deze cookies gebruiken we om de website op jouw voorkeur af te stemmen.

Eerste reactie op arbeidsmarkt-maatregelen kabinet

Persvoorlichting
Door Persvoorlichting 17 maart 2020

Het kabinet reageert met deze maatregelen goed op de economische crisis, die verbonden is aan het coronavirus.

Han Busker, voorzitter FNV: ‘Het kabinet komt hiermee met goede maatregelen waarin ook onze inzet, het behoud van werk en inkomen, centraal staat. We zijn verheugd dat veel van de voorstellen die wij samen met werkgevers hebben gedaan hun plek hebben gevonden in het noodpakket.’

Noodfonds

De mogelijkheden voor werkgevers om werktijdverkorting voor hun personeel aan te vragen worden fors verruimd met het noodfonds overbrugging werkgelegenheid. Voor zzp'ers komen soepeler voorwaarden voor steun.

Ook voor mensen met onzeker werk

Busker: 'Het is heel goed dat de maatregelen niet alleen gelden voor mensen in vaste dienst, maar ook voor mensen met onzekere contracten en zzp'ers. Wij gaan nu snel met werkgevers en kabinet om de tafel om de maatregelen verder uit te werken. Het is van heel groot belang dat de angst over hun werk en inkomen bij veel mensen hiermee wordt weggenomen.’