Eerste reactie op arbeidsmarkt-maatregelen kabinet

Persvoorlichting
Door Persvoorlichting 17 maart 2020

Het kabinet reageert met deze maatregelen goed op de economische crisis, die verbonden is aan het coronavirus.

Han Busker, voorzitter FNV: ‘Het kabinet komt hiermee met goede maatregelen waarin ook onze inzet, het behoud van werk en inkomen, centraal staat. We zijn verheugd dat veel van de voorstellen die wij samen met werkgevers hebben gedaan hun plek hebben gevonden in het noodpakket.’

Noodfonds

De mogelijkheden voor werkgevers om werktijdverkorting voor hun personeel aan te vragen worden fors verruimd met het noodfonds overbrugging werkgelegenheid. Voor zzp'ers komen soepeler voorwaarden voor steun.

Ook voor mensen met onzeker werk

Busker: 'Het is heel goed dat de maatregelen niet alleen gelden voor mensen in vaste dienst, maar ook voor mensen met onzekere contracten en zzp'ers. Wij gaan nu snel met werkgevers en kabinet om de tafel om de maatregelen verder uit te werken. Het is van heel groot belang dat de angst over hun werk en inkomen bij veel mensen hiermee wordt weggenomen.’

Cookies op websites van de FNV

De FNV gebruikt functionele cookies die noodzakelijk zijn om de websites zo goed mogelijk te laten functioneren. Daarnaast maken we optioneel gebruik van statistische en marketing cookies. De functionele en statistische cookies maken geen gebruik van persoonsgegevens. De marketing cookies worden gebruikt voor het personaliseren van advertenties. Onderstaand kun je toestemming geven voor het gebruik van cookies. Voor meer informatie, of om op ieder moment je instellingen weer te wijzigen, kun je terecht op onze pagina over de cookies.

Functionele cookies: Cookies die nodig zijn om te zorgen dat de websites naar behoren functioneert.

Statistische cookies

:

Geven inzicht in hoe onze bezoekers de websites gebruiken.

Marketing cookies

:

Deze cookies gebruiken we om de websites op jouw voorkeur af te stemmen.