Ook Leeuwarders gaan voor minimumloon van 14 euro

Landelijke actie 'Voor 14' breidt zich uit

Redactie
Door Redactie 2 juli 2019

Op woensdag 3 juli start in Leeuwarden ook de landelijke campagne ‘Voor 14’. Daarin strijdt de FNV voor een wettelijk minimumloon van 14 euro. De actie is bij het gemeentehuis in Leeuwarden om 18.30 uur.

NS-kaart

In Leeuwarden overhandigen de actievoerders aan burgemeester Ferd Crone twee NS-trajectkaarten naar Den Haag. 1 trajectkaart is voor de vertrekkende burgemeester. Hij kan daarmee naar Den Haag reizen om in zijn nieuwe functie als eerste Kamerlid zijn best te doen om het minimumloon te verhogen naar 14 euro. De andere trajectkaart is voor zijn opvolger Sybrand Buma, de nieuwe burgemeester van Leeuwarden. 

Eerlijke verdeling

Willy Oosterveld van de FNV ‘Voor 14’-campagne: ‘Als Buma straks als burgemeester van Leeuwarden begint, mag hij van ons direct weer naar Den Haag afreizen om daar iedereen wakker te schudden en op te laten staan voor een eerlijk minimumloon van 14 euro. Wij willen een eerlijke verdeling waarin iedereen meedeelt in de welvaart. Dat geldt ook voor alle Leeuwarders die worden onderbetaald en die een uitkering nodig heeft of van een AOW moet rondkomen. Wie kan beter dan de toekomstige burgemeester van Leeuwarden, de CDA’er Sybrand Buma, zijn invloed aanwenden om politiek Den Haag wakker te schudden?’

Witte bonen

Alex uit Leeuwarden, werkt bij een SW-bedrijf: ‘Als je wilt weten hoe het huidige minimumloon eruit ziet, moet je bij mij in mijn pan komen kijken. Dit eten we namelijk de komende vier dagen: witte bonen. Ik werk 40 uur maar kan net mijn rekeningen betalen. Terwijl ik ook graag een bakje garnalen zou willen kopen voor mijn zoontje van 7, omdat hij daar dol op is.’

Word wakker

De campagne ‘Voor 14’ bouwt aan een beweging in wijken door heel Nederland. Ook de politiek moet wakker worden en merken dat Nederland het niet langer pikt dat een grote groep Nederlanders buitenspel wordt gezet. Politiek en werkgevers moeten naar de mensen luisteren en hen geven waar ze recht op hebben. Dat is een fatsoenlijk en leefbaar salaris of (AOW-)uitkering.

Cookies op websites van de FNV

De FNV gebruikt functionele cookies die noodzakelijk zijn om de websites zo goed mogelijk te laten functioneren. Daarnaast maken we optioneel gebruik van statistische en marketing cookies. De functionele en statistische cookies maken geen gebruik van persoonsgegevens. De marketing cookies worden gebruikt voor het personaliseren van advertenties. Onderstaand kun je toestemming geven voor het gebruik van cookies. Voor meer informatie, of om op ieder moment je instellingen weer te wijzigen, kun je terecht op onze pagina over de cookies.

Functionele cookies: Cookies die nodig zijn om te zorgen dat de websites naar behoren functioneert.

Statistische cookies

:

Geven inzicht in hoe onze bezoekers de websites gebruiken.

Marketing cookies

:

Deze cookies gebruiken we om de websites op jouw voorkeur af te stemmen.