Duurzaam aan het werk!

Redactie
Door Redactie 20 juni 2019

Bij de FNV hebben we plastic lepeltjes en rietjes vervangen door varianten van hout en papier. Wil jij ook duurzaam aan het werk? Bekijk onze groene tips!

Lepeltjes en rietjes van hout en papier
  • Een beter milieu begint… Juist: bij jezelf. Ook op je werk kun je heel veel zelf doen. Zet bijvoorbeeld je beeldscherm uit als je naar huis gaat, neem je bammetjes mee in een trommel in plaats van een boterhamzakje en druk niet alleen op de spoelknop als je van de wc komt, maar doe ook het licht uit.
  • Bespreek duurzaamheid met je collega’s van de facilitaire dienst: is afval scheiden mogelijk, kan de klimaatbeheersing groener, kunnen de plastic koffiebekers vervangen worden door kopjes van gerecycled papier en de verlichting misschien zuiniger? Dat soort dingen. Misschien is zelf energie opwekken ook een idee. Winst voor de wereld en waarschijnlijk ook voor je werkgever.
  • Ga praten bij de bedrijfskantine: scheiden ze hier al afval, komt het eten en drinken uit de buurt en kan er een vaste dag in de week komen voor een vegetarisch menu?
  • Loop eens binnen bij P&O. Vraag naar een fietsplan of een ov-regeling. Wie weet kan je woon-werkverkeer groener en beter vergoed!

Meer doen..?

Cookies op websites van de FNV

De FNV gebruikt functionele cookies die noodzakelijk zijn om de websites zo goed mogelijk te laten functioneren. Daarnaast maken we optioneel gebruik van statistische en marketing cookies. De functionele en statistische cookies maken geen gebruik van persoonsgegevens. De marketing cookies worden gebruikt voor het personaliseren van advertenties. Onderstaand kun je toestemming geven voor het gebruik van cookies. Voor meer informatie, of om op ieder moment je instellingen weer te wijzigen, kun je terecht op onze pagina over de cookies.

Functionele cookies: Cookies die nodig zijn om te zorgen dat de websites naar behoren functioneert.

Statistische cookies

:

Geven inzicht in hoe onze bezoekers de websites gebruiken.

Marketing cookies

:

Deze cookies gebruiken we om de websites op jouw voorkeur af te stemmen.