Maandag en dinsdag protestacties personeel OLVG

Casper Schrijver
Door Casper Schrijver 26 juli 2019

Werknemers van ziekenhuis OLVG in Amsterdam houden aanstaande maandag en dinsdag onder werktijd personeelsbijeenkomsten uit protest tegen de moeizame cao-onderhandelingen. FNV-bestuurder Fred Seifert verwacht een paar honderd demonstrerende medewerkers.

De onderhandelingen tussen de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ) en de vakbonden, waaronder FNV, lopen al een paar maanden. Het eindbod van de NVZ is voor de medewerkers onacceptabel, daarom voeren ze nu actie. In ziekenhuizen in Alkmaar, Assen en Eindhoven werden afgelopen maand al zondagsdiensten gedraaid. Na de zomervakantie volgen ziekenhuizen in de rest van het land.

200.000

De cao Ziekenhuizen geldt voor 200.000 werknemers in algemene ziekenhuizen. De vakbonden FNV, FBZ, CNV en NU’91 doen mee aan de onderhandelingen voor een nieuwe cao.