Geef jouw mening over het laatste cao bod werkgever

Door Redactie 11 mei 2021

In de week van 17 - 21 mei komen vakbonden FNV en CNV langs om jouw mening te horen over het laatste cao bod van DHL Express voor de nieuwe cao.

DHL

Het is duidelijk, na 5 cao onderhandelingen komen we pratend niet tot een goede cao. Om tot een goede cao te komen zijn acties nodig. Zijn jullie bereid om daar actie voor te voeren?

Vakbonden FNV en CNV komen langs op de vestigingen om te horen wat jullie van het laatste cao bod van de werkgever vinden en of jullie actiebereid zijn. Werknemers op de andere vestigingen sturen we een kaart toe via de mail zodat zij ook hun mening kenbaar kunnen maken.

Hieronder de belangrijkste verschilpunten op een rijtje:

Vakbonden FNV en CNV

DHL Express

Loon

Structurele loonsverhoging van 5% per 1 januari 2021

Structurele loonsverhoging van 2%.

Maar medewerkers die op het eind van de loonschaal zitten: 1,75% en een eenmalige van 0,5%.

Eén loongebouw voor rijdend en niet rijdend personeel

De cao DHL Express heeft twee loongebouwen waarbij rijdend minder verdiend dan niet rijdend. Dat moet worden rechtgetrokken.

Niet akkoord

Cao á la carte pensioengevend en telt mee voor vakantietoeslag

Akkoord maar niet met een structurele loonsverhoging van 2%

Akkoord, onder voorwaarde van een loonverhoging van 2% en voor medewerkers eind loonschaal 1,75% en eenmalig 0,5%

Periodiek

Motiv8 omzetten in vaste periodiek van 2,75%

akkoord

ORT

Behouden

18.00 – 20.00 uur afschaffen en afkopen

Geboorteverlof

Uitbreiden tot 4 weken volledig betaald verlof voor de partner.

Uit persoonlijk budget betalen.