Leden stemmen in met cao Publieke Omroep Amsterdam

Koopkrachtverbetering en duidelijke arbeidsrelaties

Door Redactie 31 mei 2021

De meerderheid van de FNV-leden heeft ingestemd met het onderhandelingsresultaat voor de nieuwe cao Publieke Omroep Amsterdam (POA).

Koopkrachtverbetering en duidelijke arbeidsrelaties

In de nieuwe cao is een loonsverhoging van 5% afgesproken. Daarnaast zijn er afspraken gemaakt over verbetering van de werkzekerheid en het gebruik van de Fair Practice Code voor echte zzp’ers die opdrachten uitvoeren voor POA.

Afspraken

• Looptijd is 3 jaar. Van 1 januari 2019  tot en met 31 december 2021. Deze looptijd is gelijk aan die van de cao voor het omroeppersoneel.
  • Loonsverhoging van 3,6% per 1 januari 2020* en 1.4% per 1 september 2021.
    *Iedereen ontvangt een nabetaling met de salarisbetaling in juni 2021.
    De eindejaarsuitkering gaat naar 4,5%.
  • Verbetering van werkzekerheid. De werkgever schrijft een voorwoord voor de cao waarin de drie vormen van arbeidsrelaties beschreven worden:
    • Vast of tijdelijk dienstverband;
    • Uitzendkracht (piek en ziek);
    • Echte zzp’er met Fair Practice Code.
      En geen gebruik van oneigenlijke constructies.
  • Eerlijke tarieven voor zzp’ers. POA past de Fair Practice Code toe, gebaseerd op de salaristabellen zoals deze gelden in cao POA. De Fair Practice Code wordt digitaal beschikbaar gesteld.
  • Corona en thuiswerken. POA heeft al goede afspraken gemaakt met de ondernemingsraad over:
    • Thuiswerkvergoeding;
    • Thuiswerkfaciliteiten;
    • Beschermingsmiddelen
  • Cao POA wordt geupdated conform nieuwe wetgeving;

Aanpassing salaris met terugwerkende kracht

De aanpassing van de salarisschalen wordt met terugwerkende kracht doorgevoerd. Dat betekent dat je een nabetaling ontvangt. Dit geldt ook voor collega’s die de afgelopen periode uit dienst zijn gegaan. De nabetaling wordt pro rato uitbetaald.