Training Lokaal Overleg

Meld je nu aan

Door Redactie 27 januari 2021

Ben je of word je actief voor de FNV als lid van het Lokaal Overleg (LO) in jouw overheidsorganisatie? Om je hierbij optimaal te ondersteunen, bieden wij de online training ‘Lid van het Lokaal Overleg’ aan. Geef je nu op voor de trainingen die starten in april en mei.

Het Lokaal Overleg bestaat sinds de invoering van de Wet normalisering rechtspositie ambtenaren (Wnra) op 1 januari 2020. Het is dus een nieuwe situatie waar we met elkaar nog niet veel ervaring mee hebben opgedaan. Je zult daarom wellicht vragen hebben zoals:

• Wat is mijn positie als LO-lid?
  • Waar gaat het LO en waar gaat de ondernemingsraad over?
  • Wat is er veranderd sinds de invoering van de Wnra?
  • Hoe pak ik onderhandelingen met de werkgever aan?
  • Welke begeleiding krijg ik hierbij?

Om je vragen te beantwoorden en je optimaal te ondersteunen, bieden wij de training ‘Lid van het Lokaal Overleg’ aan.

Inhoud training

Tijdens deze online training van 3 dagdelen krijg je inzicht in jouw rol, taak en bevoegdheden als LO-lid op basis van de juridische kaders en de cao. Ook geven wij jou handvatten over hoe je de onderwerpen die bij jouw collega’s leven aan kunt pakken. Kortom, met deze training kom jij goed beslagen aan de LO-tafel.

Onderwerpen die aan bod komen tijdens de training:

• Rol, taak en bevoegdheden als LO-lid, ook t.o.v. de ondernemingsraad
  • Kennismaking met FNV Overheid: Wie zijn we? Wat doen we? Rol van het LO hierin?
  • Techniek van het onderhandelen: theorie en praktijk aan de hand van casussen
  • Juridische kaders: arbeidsrecht, cao-recht en WNRA
  • LO in de praktijk: o.a. hoe maak en houd je contact met je achterban?

Data & tijden

Data: 7 april (VOL), 13 april (VOL), 21 april 2021 (VOL) en 26 mei, 2 juni, 9 juni 2021
Tijd: 09.30-12.30 uur
Maximaal aantal deelnemers: ca. 20
Online platform: een link en instructie ontvang je uiterlijk één week voor de training.
Kosten: Deelname is gratis, op grond van de cao Gemeenten, de cao Waterschappen of de cao Provincies heb je als kaderlid recht op vakbondsverlof voor scholing.
Trainers: Sara Meijknecht en Laura Monden (in samenwerking met diverse bestuurders)

Klik hier om je aan te melden

Mocht je niet kunnen op bovengenoemde data of is de training vol? Deze training zal opnieuw worden georganiseerd in het najaar. Vragen over je aanmelding kunnen gestuurd worden via e-mail

Heb je vragen, opmerkingen of wensen wat betreft de inhoud van de training(en)? Neem dan contact op met de FNV Academie.