FNV trainingen voor het Lokaal Overleg (LO)

Meld je nu aan

Door Redactie 27 september 2021

Als lid van het Lokaal Overleg onderhandel je namens de FNV met je werkgever over lokaal af te spreken arbeidsvoorwaarden. Wil jij lid worden van het LO of ben je dat al en wil je goed beslagen ten ijs naar de onderhandelingstafel? Dit najaar organiseert de FNV hybride (deels live/online) trainingen voor haar kaderleden in het Lokaal Overleg.

Het Lokaal Overleg bestaat sinds de invoering van de Wet normalisering rechtspositie ambtenaren (Wnra) op 1 januari 2020. Het is dus een nieuwe situatie waar we met elkaar nog niet veel ervaring mee hebben opgedaan. Je zult daarom wellicht vragen hebben zoals:

• Wat is mijn positie als LO-lid?
  • Waar gaat het LO en waar gaat de ondernemingsraad over?
  • Wat is er veranderd sinds de invoering van de Wnra?
  • Hoe pak ik onderhandelingen met de werkgever aan?
  • Welke begeleiding krijg ik hierbij?

Om je vragen te beantwoorden en je optimaal te ondersteunen, bieden wij de training ‘Lid van het Lokaal Overleg’ aan.

Inhoud training

Tijdens deze hybride training van 3 dagen krijg je inzicht in jouw rol, taak en bevoegdheden als LO-lid op basis van de juridische kaders en de cao. Ook geven wij jou handvatten over hoe je de onderwerpen die bij jouw collega’s leven aan kunt pakken. Kortom, met deze training kom jij goed beslagen aan de LO-tafel.

Onderwerpen die aan bod komen tijdens de training:

• Rol, taak en bevoegdheden als LO-lid, ook t.o.v. de ondernemingsraad
  • Kennismaking met FNV Overheid: Wie zijn we? Wat doen we? Rol van het LO hierin?
  • Techniek van het onderhandelen: theorie en praktijk aan de hand van casussen
  • Juridische kaders: arbeidsrecht, cao-recht etc.
  • LO in de praktijk: o.a. hoe maak en houd je contact met je achterban?

Data & tijden

Data:

Dag 1 - online Dag 2 - Online Dag 3 - live in de regio
Groep 1: regio's Noord & Oost

15 november in Zwolle
Groep 2: regio's Zuid-Oost en Zuid-West 2 november

16 november in Eindhoven

Groep 3: regio's Midden en Noord-West 3 november
17 november in Utrecht
(10.00 - 16.00 uur)

Maximaal aantal deelnemers per groep ca. 20.
Locatie: Voor de online trainingen ontvang je uiterlijk één week voor de training een link en instructie.
Kosten: Deelname is gratis, op grond van de cao Gemeenten / SGO, de cao Werken voor Waterschappen of de cao Provinciale Sector  heb je als kaderlid recht op vakbondsverlof voor scholing.
Trainers: Sara Meijknecht, Laura Monden en Karin Mulder (in samenwerking met diverse bestuurders)

Klik hier om je aan te melden

Mocht je niet kunnen op bovengenoemde data of is de training vol? Deze training zal opnieuw worden georganiseerd in 2022. Vragen over je aanmelding kunnen gestuurd worden via e-mail

Heb je vragen, opmerkingen of wensen wat betreft de inhoud van de training(en)? Neem dan contact op met de FNV Academie.