Eindelijk regeling voor zorgmedewerkers met post-COVID klachten

Royale regeling waar lang voor geknokt is

facet hoofdkantoor FNV
Door Persvoorlichting 26 april 2024

Vandaag heeft de minister van Volksgezondheid het bericht aan de Tweede Kamer gestuurd over een regeling voor zorgmedewerkers met langdurige post-COVID klachten. Kitty Jong, vicevoorzitter FNV: ‘Eindelijk is er een regeling en het is de royale regeling waar we zo lang voor geknokt hebben.

Ik ben ongelofelijk trots op al die zorgmedewerkers die voor een redelijke vergoeding in actie zijn gekomen en trots op de vakbondsbestuurders die dit met hen voor elkaar hebben gekregen.’

Regeling voor medewerkers die niet goed beschermd werden

De medewerkers in de zorg werden tijdens de coronapandemie door de overheid niet goed beschermd. Sterker nog, veel medewerkers hebben nu long covid, wat nog dagelijks enorme impact heeft op hun leven. De FNV dringt al drie jaar aan op een regeling voor deze zorgmedewerkers. Vandaag heeft de minister toegezegd aan iedereen in deze groep 24.010 euro over te maken.

De app stroomt over

Kitty Jong: ‘Het is fantastisch om na die lange periode en al dat harde werk de apps van zorgmedewerkers te zien binnenstromen, nadat ze vandaag bericht hebben gehad dat ze onder deze regeling gaan vallen. Hulde daarnaast ook voor de indieners van het amendement Bushoff dat voor de uitbreiding heeft gezorgd van deze groep en voor Jimmy Dijk die er zorg voor droeg dat het bedrag ook voldoende hoog is geworden.’

Cookies op websites van de FNV

De FNV gebruikt functionele cookies die noodzakelijk zijn om de websites zo goed mogelijk te laten functioneren. Daarnaast maken we optioneel gebruik van statistische en marketing cookies. De functionele en statistische cookies maken geen gebruik van persoonsgegevens. De marketing cookies worden gebruikt voor het personaliseren van advertenties. Onderstaand kun je toestemming geven voor het gebruik van cookies. Voor meer informatie, of om op ieder moment je instellingen weer te wijzigen, kun je terecht op onze pagina over de cookies.

Functionele cookies: Cookies die nodig zijn om te zorgen dat de websites naar behoren functioneert.

Statistische cookies

:

Geven inzicht in hoe onze bezoekers de websites gebruiken.

Marketing cookies

:

Deze cookies gebruiken we om de websites op jouw voorkeur af te stemmen.