FNV start onderzoek toekomst publieke sector

Doe mee met het medewerkersonderzoek

Redactie
Door Redactie 30 oktober 2023

Bijna 1 miljoen mensen werken in de publieke sector voor Nederland. Hun werk is essentieel. Of ze nu werken in het onderwijs, in de zorg, bij defensie, bij de politie, op ministeries, gemeentehuizen, bij provincies of in de rechterlijke macht. De regering steunt op hen om Nederland draaiend te houden.

Problemen

Maar wij zien in alle overheidssectoren dat het piept en kraakt bij de uitvoering van de publieke taken. Er is personeelstekort, hoge werkdruk en toenemende agressie. Problemen die een volgend kabinet moet oppakken.

Vul de enquête in

Werk je in de publieke sector? Dan zijn we benieuwd hoe jij over de toekomst van de publieke sector denkt. Nederland kan niet zonder de mensen die werken in de publieke sector. Dagelijks staan jij en jouw collega’s klaar voor de samenleving.

Kwaliteit staat onder druk

Alleen staat de kwaliteit van de publieke sector onder druk. Op veel diensten is bezuinigd, de werkdruk is toegenomen en de lonen en waardering bleven achter. Hoe is het nu om te werken in de publieke sector? Vul deze korte enquête over de toekomst van de publieke sector in.  

Vul de enquête in

Anoniem

Het invullen van de enquête gebeurt geheel anoniem en duurt ongeveer 3 minuten. Je kunt deze invullen tot 5 november. Als je wilt, worden de uitkomsten met je gedeeld. Laat dan aan het einde van de enquête je emailadres achter.

Dit is een gezamenlijke enquête van de FNV, NPB, AFMP en MARVER.

Cookies op websites van de FNV

De FNV gebruikt functionele cookies die noodzakelijk zijn om de websites zo goed mogelijk te laten functioneren. Daarnaast maken we optioneel gebruik van statistische en marketing cookies. De functionele en statistische cookies maken geen gebruik van persoonsgegevens. De marketing cookies worden gebruikt voor het personaliseren van advertenties. Onderstaand kun je toestemming geven voor het gebruik van cookies. Voor meer informatie, of om op ieder moment je instellingen weer te wijzigen, kun je terecht op onze pagina over de cookies.

Functionele cookies: Cookies die nodig zijn om te zorgen dat de websites naar behoren functioneert.

Statistische cookies

:

Geven inzicht in hoe onze bezoekers de websites gebruiken.

Marketing cookies

:

Deze cookies gebruiken we om de websites op jouw voorkeur af te stemmen.