Ontevreden riders in Amsterdam met petitie naar flitsbezorgers

Tijd voor beter materiaal en eerlijk loon

Sander Wageman
Door Sander Wageman 5 december 2022

Ruim tweehonderd Amsterdamse riders die werken voor flitsbezorgers Gorillas, Getir en Flink zijn hun erbarmelijke arbeidsomstandigheden zo zat dat ze een petitie van hun collega’s en FNV Young & United ondertekenden. Daarin eisen ze onder meer betere materialen en een eerlijk loon. Woensdag 7 december overhandigt een delegatie van zo’n 25 riders de petitie aan het management van de drie bedrijven in Amsterdam.

De riders in Amsterdam zijn het helemaal zat. Ze moeten van hun werkgevers met slechte regenkleding, op krakkemikkige fietsen of scooters door de zwaarste stormen of met mist de weg op om Amsterdammers van hun boodschappen te voorzien. Met soms levensgevaarlijke situaties als gevolg. En in ruil daarvoor belonen de flitsbedrijven hun hardwerkende riders met een schamel minimumloon. En dat pikken ze niet langer. De riders eisen een eerlijk loon en betere werkomstandigheden.

Petitie

Op woensdag 7 december gaat een groep van ongeveer 25 riders langs de hoofdkantoren van Flink, Gorillas en Getir om een petitie (https://www.youngandunited.nl/riders#/) aan te bieden die inmiddels door ruim 200 riders is ondertekenend. In de petitie eisen ze betere en veiligere werkomstandigheden en een eerlijk loon. Om de boodschap zo helder mogelijk over te brengen, wordt er tijdens de overhandiging een grote banner opgehangen. Ook worden er gekleurde fakkels ontstoken en zingen de riders een zelfgeschreven lied.

Cookies op websites van de FNV

De FNV gebruikt functionele cookies die noodzakelijk zijn om de websites zo goed mogelijk te laten functioneren. Daarnaast maken we optioneel gebruik van statistische en marketing cookies. De functionele en statistische cookies maken geen gebruik van persoonsgegevens. De marketing cookies worden gebruikt voor het personaliseren van advertenties. Onderstaand kun je toestemming geven voor het gebruik van cookies. Voor meer informatie, of om op ieder moment je instellingen weer te wijzigen, kun je terecht op onze pagina over de cookies.

Functionele cookies: Cookies die nodig zijn om te zorgen dat de websites naar behoren functioneert.

Statistische cookies

:

Geven inzicht in hoe onze bezoekers de websites gebruiken.

Marketing cookies

:

Deze cookies gebruiken we om de websites op jouw voorkeur af te stemmen.