Cookies op websites van de FNV

De FNV gebruikt functionele en analytische cookies die noodzakelijk zijn om de websites zo goed mogelijk te laten functioneren. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens en hier is geen toestemming voor nodig. Daarnaast maken we gebruik van marketing cookies om de website op jouw voorkeuren af te stemmen. Hiervoor kun je onderstaand toestemming geven. Je kunt je instellingen altijd weer wijzigen op de pagina over de cookies.

Functionele & analytische cookies: Cookies die nodig zijn om te zorgen dat de website naar behoren werkt en om analyse uit te voeren

Marketing cookies

:

Deze cookies gebruiken we om de website op jouw voorkeur af te stemmen.

FNV viert Internationale Migrantendag

Bekijk programma op 18 december en meld je aan

Redactie
Door Redactie 8 november 2021

Op 18 december viert de FNV Internationale Migrantendag, een initiatief van de Verenigde Naties. Op deze dag staan we stil bij het belang van miljoenen arbeidsmigranten die dagelijks bijdragen leveren aan onze economie.

Behandeling arbeidsmigranten beneden de maat 

Deze dag is door de Verenigde Naties uitgeroepen om het belang van arbeidsmigranten aan te geven. Zonder arbeidsmigranten stort de hele internationale en nationale economie├źn ineen, echter zo worden migranten nog steeds niet behandeld. 

Slechte arbeidsomstandigheden

Zoals bij werken in de tuinbouw, de bouw van voetbalstadions in Qatar waar ontzettend veel arbeidsmigranten verongelukt zijn. Ook hebben migranten vaker slechte contracten, lage lonen en zeer slechte huisvesting.

Programma 18 december

Presentator Rachida Elham, lid netwerk wereldburgers FNV interviewt Cihan Ugural, Campagneleider Migranten FNV, Merdan Yagmur, winnaar FNV Diversiteitsprijs en Bas van Weegberg, lid dagelijks bestuur FNV.

Doe mee!

Op 18 december van 20.00 tot 21.00 uur kun je meedoen via een livestream (Zoom). Meld je aan door een mail te sturen aan diversiteit@fnv.nl. Zodra de link naar de livestream beschikbaar is, sturen wij je die toe via de mail!