FNV viert Internationale Migrantendag

Bekijk programma op 18 december en meld je aan

Redactie
Door Redactie 8 november 2021

Op 18 december viert de FNV Internationale Migrantendag, een initiatief van de Verenigde Naties. Op deze dag staan we stil bij het belang van miljoenen arbeidsmigranten die dagelijks bijdragen leveren aan onze economie.

Behandeling arbeidsmigranten beneden de maat 

Deze dag is door de Verenigde Naties uitgeroepen om het belang van arbeidsmigranten aan te geven. Zonder arbeidsmigranten stort de hele internationale en nationale economie├źn ineen, echter zo worden migranten nog steeds niet behandeld. 

Slechte arbeidsomstandigheden

Zoals bij werken in de tuinbouw, de bouw van voetbalstadions in Qatar waar ontzettend veel arbeidsmigranten verongelukt zijn. Ook hebben migranten vaker slechte contracten, lage lonen en zeer slechte huisvesting.

Programma 18 december

Presentator Rachida Elham, lid netwerk wereldburgers FNV interviewt Cihan Ugural, Campagneleider Migranten FNV, Merdan Yagmur, winnaar FNV Diversiteitsprijs en Bas van Weegberg, lid dagelijks bestuur FNV.

Doe mee!

Op 18 december van 20.00 tot 21.00 uur kun je meedoen via een livestream (Zoom). Meld je aan door een mail te sturen aan diversiteit@fnv.nl. Zodra de link naar de livestream beschikbaar is, sturen wij je die toe via de mail! 

 

 

Cookies op websites van de FNV

De FNV gebruikt functionele cookies die noodzakelijk zijn om de websites zo goed mogelijk te laten functioneren. Daarnaast maken we optioneel gebruik van statistische en marketing cookies. De functionele en statistische cookies maken geen gebruik van persoonsgegevens. De marketing cookies worden gebruikt voor het personaliseren van advertenties. Onderstaand kun je toestemming geven voor het gebruik van cookies. Voor meer informatie, of om op ieder moment je instellingen weer te wijzigen, kun je terecht op onze pagina over de cookies.

Functionele cookies: Cookies die nodig zijn om te zorgen dat de websites naar behoren functioneert.

Statistische cookies

:

Geven inzicht in hoe onze bezoekers de websites gebruiken.

Marketing cookies

:

Deze cookies gebruiken we om de websites op jouw voorkeur af te stemmen.