Save the Date: 10 december Migrantendag

Vier samen met ons Migrantendag

Redactie
Door Redactie 10 november 2020

Op 10 december viert de FNV Migrantendag. Op deze dag staan we stil bij de bijdragen die miljoenen arbeidsmigranten dagelijks leveren aan onze economie. 

Trots

Tijdens de bijeenkomst vertellen migranten over de omstandigheden waaronder ze werken en wonen in Nederland. Welke moeilijkheden komen zij dagelijks tegen? Maar ook waar zijn ze trots op en waar zien zij mogelijkheden? 

Strijd

Vakbondsbestuurder Bart Plaatje vertelt over zijn werk als projectleider Migranten. Hij spreekt over de strijd van zijn team om de positie van arbeidsmigranten in Nederland te verbeteren. Ook aanwezig zijn Kitty Jong en Tuur Elzinga, allebei vicevoorzitters van de FNV. 

Internationaal

Migrantendag wordt niet alleen in Nederland gevierd. Op 18 december 1990 nam de Verenigde Naties de Internationale Conventie aan over de bescherming van de rechten van arbeidsmigranten. Dat was het begin van de viering van Internationale Migrantendag. 

Respect

Migrantendag biedt de mogelijkheid om de bijdragen die miljoenen migranten leveren aan onze economie├źn te erkennen en het respect voor de basismensenrechten te promoten.

Doe mee!

Op 10 december van 19.30-20.30 uur kun je mee doen aan de online viering van de Migrantendag. Meld je hieronder alvast aan. Zodra de link naar de livestream er is, sturen wij die je via de mail.

Ja, wil ik graag de livestream volgen


 

Cookies op websites van de FNV

De FNV gebruikt functionele cookies die noodzakelijk zijn om de websites zo goed mogelijk te laten functioneren. Daarnaast maken we optioneel gebruik van statistische en marketing cookies. De functionele en statistische cookies maken geen gebruik van persoonsgegevens. De marketing cookies worden gebruikt voor het personaliseren van advertenties. Onderstaand kun je toestemming geven voor het gebruik van cookies. Voor meer informatie, of om op ieder moment je instellingen weer te wijzigen, kun je terecht op onze pagina over de cookies.

Functionele cookies: Cookies die nodig zijn om te zorgen dat de websites naar behoren functioneert.

Statistische cookies

:

Geven inzicht in hoe onze bezoekers de websites gebruiken.

Marketing cookies

:

Deze cookies gebruiken we om de websites op jouw voorkeur af te stemmen.