Afschaffen ontslagboete valt niet uit te leggen

Persvoorlichting
Door Persvoorlichting 20 mei 2020

De FNV vindt het afschaffen van de ontslagboete in het nieuwe steunpakket ondoordacht en contraproductief. Het kabinet maakte vandaag het noodsteunpakket bekend voor de periode na 1 juni.

FNV-voorzitter Han Busker in een eerste reactie: ‘Met het afschaffen van de ontslagboete wordt het voor werkgevers een stuk eenvoudiger om mensen te ontslaan en dat is juist nĂ­et wat er nu in Nederland moet gebeuren. Het kabinet gaf aan de diepe zakken te willen gebruiken om mensen aan het werk te houden en het is heel slecht om daar nu al van af te wijken. Extra belastinggeld voor bedrijven maar wel de deur openzetten voor ontslag is niet uit te leggen en onacceptabel. Het afschaffen van deze boete druist in tegen de doelstelling van het pakket om banen en inkomen overeind te houden. We gaan ervan uit dat de politieke partijen in de Tweede Kamer luisteren naar de mensen in het land, dat zij ook zien dat er geen draagvlak voor deze maatregel is, en dat het kabinet van dit voornemen afziet.’

 

Cookies op websites van de FNV

De FNV gebruikt functionele cookies die noodzakelijk zijn om de websites zo goed mogelijk te laten functioneren. Daarnaast maken we optioneel gebruik van statistische en marketing cookies. De functionele en statistische cookies maken geen gebruik van persoonsgegevens. De marketing cookies worden gebruikt voor het personaliseren van advertenties. Onderstaand kun je toestemming geven voor het gebruik van cookies. Voor meer informatie, of om op ieder moment je instellingen weer te wijzigen, kun je terecht op onze pagina over de cookies.

Functionele cookies: Cookies die nodig zijn om te zorgen dat de websites naar behoren functioneert.

Statistische cookies

:

Geven inzicht in hoe onze bezoekers de websites gebruiken.

Marketing cookies

:

Deze cookies gebruiken we om de websites op jouw voorkeur af te stemmen.