Cookies op websites van de FNV

De FNV gebruikt functionele en analytische cookies die noodzakelijk zijn om de websites zo goed mogelijk te laten functioneren. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens en hier is geen toestemming voor nodig. Daarnaast maken we gebruik van marketing cookies om de website op jouw voorkeuren af te stemmen. Hiervoor kun je onderstaand toestemming geven. Je kunt je instellingen altijd weer wijzigen op de pagina over de cookies.

Functionele & analytische cookies: Cookies die nodig zijn om te zorgen dat de website naar behoren werkt en om analyse uit te voeren

Marketing cookies

:

Deze cookies gebruiken we om de website op jouw voorkeur af te stemmen.

Afschaffen ontslagboete valt niet uit te leggen

Persvoorlichting
Door Persvoorlichting 20 mei 2020

De FNV vindt het afschaffen van de ontslagboete in het nieuwe steunpakket ondoordacht en contraproductief. Het kabinet maakte vandaag het noodsteunpakket bekend voor de periode na 1 juni.

FNV-voorzitter Han Busker in een eerste reactie: ‘Met het afschaffen van de ontslagboete wordt het voor werkgevers een stuk eenvoudiger om mensen te ontslaan en dat is juist nĂ­et wat er nu in Nederland moet gebeuren. Het kabinet gaf aan de diepe zakken te willen gebruiken om mensen aan het werk te houden en het is heel slecht om daar nu al van af te wijken. Extra belastinggeld voor bedrijven maar wel de deur openzetten voor ontslag is niet uit te leggen en onacceptabel. Het afschaffen van deze boete druist in tegen de doelstelling van het pakket om banen en inkomen overeind te houden. We gaan ervan uit dat de politieke partijen in de Tweede Kamer luisteren naar de mensen in het land, dat zij ook zien dat er geen draagvlak voor deze maatregel is, en dat het kabinet van dit voornemen afziet.’