Coronacrisis en de gevolgen wereldwijd

Redactie
Door Redactie 7 april 2020

De coronacrisis slaat niet alleen in Nederland toe. Mensen die bijvoorbeeld in de kledingindustrie in India of de bloementeelt in Afrika werken hebben het zwaar. Vakbonden wereldwijd houden zich met hun situatie bezig.

Zoeken naar oplossingen

De FNV werkt in www.imvoconvenanten.nl samen met de werkgevers om na te gaan waar de hardste klappen vallen en wat daar in de productielanden aan te doen is.
Denk aan oplossingen zoals:

  • Het zoveel mogelijk laten doorlopen van orders.
  • Betaald ziekteverlof geven.
  • Salaris blijven uitbetalen.
  • Veilige werkomstandigheden blijven nastreven.

Spaar werkenden

Lang niet alles zal goed gaan, maar we doen wat we kunnen. Ook de internationale vakbeweging roept werkgevers en overheden op om werkenden zoveel mogelijk te ontzien, zie www.csi-ituc.org, www.etuc.org en www.tuac.org.  

Cookies op websites van de FNV

De FNV gebruikt functionele cookies die noodzakelijk zijn om de websites zo goed mogelijk te laten functioneren. Daarnaast maken we optioneel gebruik van statistische en marketing cookies. De functionele en statistische cookies maken geen gebruik van persoonsgegevens. De marketing cookies worden gebruikt voor het personaliseren van advertenties. Onderstaand kun je toestemming geven voor het gebruik van cookies. Voor meer informatie, of om op ieder moment je instellingen weer te wijzigen, kun je terecht op onze pagina over de cookies.

Functionele cookies: Cookies die nodig zijn om te zorgen dat de websites naar behoren functioneert.

Statistische cookies

:

Geven inzicht in hoe onze bezoekers de websites gebruiken.

Marketing cookies

:

Deze cookies gebruiken we om de websites op jouw voorkeur af te stemmen.