Cookies op websites van de FNV

De FNV gebruikt functionele en analytische cookies die noodzakelijk zijn om de websites zo goed mogelijk te laten functioneren. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens en hier is geen toestemming voor nodig. Daarnaast maken we gebruik van marketing cookies om de website op jouw voorkeuren af te stemmen. Hiervoor kun je onderstaand toestemming geven. Je kunt je instellingen altijd weer wijzigen op de pagina over de cookies.

Functionele & analytische cookies: Cookies die nodig zijn om te zorgen dat de website naar behoren werkt en om analyse uit te voeren

Marketing cookies

:

Deze cookies gebruiken we om de website op jouw voorkeur af te stemmen.

Coronacrisis en de gevolgen wereldwijd

Redactie
Door Redactie 7 april 2020

De coronacrisis slaat niet alleen in Nederland toe. Mensen die bijvoorbeeld in de kledingindustrie in India of de bloementeelt in Afrika werken hebben het zwaar. Vakbonden wereldwijd houden zich met hun situatie bezig.

Zoeken naar oplossingen

De FNV werkt in www.imvoconvenanten.nl samen met de werkgevers om na te gaan waar de hardste klappen vallen en wat daar in de productielanden aan te doen is.
Denk aan oplossingen zoals:

  • Het zoveel mogelijk laten doorlopen van orders.
  • Betaald ziekteverlof geven.
  • Salaris blijven uitbetalen.
  • Veilige werkomstandigheden blijven nastreven.

Spaar werkenden

Lang niet alles zal goed gaan, maar we doen wat we kunnen. Ook de internationale vakbeweging roept werkgevers en overheden op om werkenden zoveel mogelijk te ontzien, zie www.csi-ituc.org, www.etuc.org en www.tuac.org.