Onder druk acties geeft Rotterdam gehoor aan oproep flexkrachten

Persvoorlichting
Door Persvoorlichting 20 februari 2020

230 flexwerkers krijgen een vast contract van de gemeente Rotterdam. Samen met de flexwerkers heeft de FNV verschillende acties gevoerd om de gemeente aan haar eigen beleid te herinneren. Zakaria Boufangacha, arbeidsvoorwaardencoördinator FNV: ‘Mooi dat de gemeente Rotterdam alsnog gehoor geeft aan de wensen van de mensen. Wij roepen alle gemeenten op echt werk te maken van het terugdringen van flexcontracten.’

Bijna een jaar nadat de motie van PvdA-raadslid Tak is aangenomen (14 april 2019) is het dan zover dat Rotterdam begint om haar eigen beleid uit te voeren. In de motie Tak staat dat bij de gemeente Rotterdam maximaal tien procent van de medewerkers een flexcontract mag hebben. Op sommige afdelingen bedraagt het aantal flexcontracten zelfs tachtig procent. Boufangacha: ‘Met een vaste baan krijgen de mensen meer grip op hun werk, inkomen en leven. Iets wat ze als eeuwige uitzendkrachten niet hebben.’

Oproep gemeenten

De FNV protesteerde eerder ook al bij de gemeente Amsterdam. De FNV vindt dat er in Nederland veel te veel mensen zijn die moeten werken met tijdelijke contracten en slechte arbeidsvoorwaarden. Boufangacha: ‘Helaas is het probleem van onzekerheid op de arbeidsmarkt een landelijk probleem. We zullen blijven strijden voor meer zekerheid van werk en inkomen, het moet socialer. We roepen alle gemeentes op om ook hun sociale gezicht te laten zien en werknemers in vaste dienst te nemen. Dat is in het belang van de mensen en de samenleving.’

 

Cookies op websites van de FNV

De FNV gebruikt functionele cookies die noodzakelijk zijn om de websites zo goed mogelijk te laten functioneren. Daarnaast maken we optioneel gebruik van statistische en marketing cookies. De functionele en statistische cookies maken geen gebruik van persoonsgegevens. De marketing cookies worden gebruikt voor het personaliseren van advertenties. Onderstaand kun je toestemming geven voor het gebruik van cookies. Voor meer informatie, of om op ieder moment je instellingen weer te wijzigen, kun je terecht op onze pagina over de cookies.

Functionele cookies: Cookies die nodig zijn om te zorgen dat de websites naar behoren functioneert.

Statistische cookies

:

Geven inzicht in hoe onze bezoekers de websites gebruiken.

Marketing cookies

:

Deze cookies gebruiken we om de websites op jouw voorkeur af te stemmen.