Cookies op websites van de FNV

De FNV gebruikt functionele en analytische cookies die noodzakelijk zijn om de websites zo goed mogelijk te laten functioneren. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens en hier is geen toestemming voor nodig.
Daarnaast maken we gebruik van tracking cookies om de website persoonlijker te maken en op jouw voorkeuren af te stemmen. Geef hieronder jouw toestemming. Je instellingen kun je altijd weer wijzigen op de pagina over Cookies.

Lees meer over onze cookies
Ik wil informatie op maat (tracking cookies)

Tracking cookies voor informatie op maat: met deze cookies kunnen we de informatie nog beter op je afstemmen. Als je ervoor kiest deze cookies niet te accepteren, dan is het nog steeds mogelijk gebruik te maken van onze websites maar kan het wel voorkomen dat bijvoorbeeld opnieuw gevraagd wordt een vragenlijst in te vullen als je dat al hebt gedaan.

Waardeer werken in zorg beter (reactie op minister Hugo de Jonge)

portret José Kager
Door José Kager 17 oktober 2019

FNV vindt, dat werken in de zorg een stuk beter gewaardeerd moet worden. Alleen zo behoud je mensen voor het vak en willen jongeren de zorg in. Dat is de reactie van de FNV op minister Hugo de Jonge (VWS), die vandaag aangaf naar 3000 mensen een brief te hebben gestuurd, met de vraag of ze weer willen terugkeren in de zorg.

FNV-vicevoorzitter Kitty Jong: ‘Ik zou tegen de minister willen zeggen: zo werkt het niet. Deze mensen hebben de zorg verlaten juist omdát ze de lage lonen, hoge werkdruk en overbodige administratie zat waren. Wat heeft u hen te bieden, waardoor ze terug zouden komen? En dan zwijgt de minister. Wij hebben hem vaker gezegd dat wervingscampagnes niet helpen, als de werkelijkheid niet aantrekkelijk is. En we hebben keer op keer aangegeven dat meer geld voor de zorg wél helpt. Dan kunnen zorgmedewerkers fatsoenlijk gewaardeerd worden. Er moet geld bij. In de jeugdzorg, de kraamzorg en óók in de ziekenhuiszorg, waar mensen nu massaal staken voor betere lonen.’

;