Cookies op websites van de FNV

De FNV gebruikt functionele en analytische cookies die noodzakelijk zijn om de websites zo goed mogelijk te laten functioneren. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens en hier is geen toestemming voor nodig. Daarnaast maken we gebruik van marketing cookies om de website op jouw voorkeuren af te stemmen. Hiervoor kun je onderstaand toestemming geven. Je kunt je instellingen altijd weer wijzigen op de pagina over de cookies.

Functionele & analytische cookies: Cookies die nodig zijn om te zorgen dat de website naar behoren werkt en om analyse uit te voeren

Marketing cookies

:

Deze cookies gebruiken we om de website op jouw voorkeur af te stemmen.

Reactie op SCP-rapport over armoede in Nederland

Persvoorlichting
Door Persvoorlichting 3 september 2019

Het algemene beeld is dat het absolute aantal mensen in armoede daalt en onder de 1 miljoen komt. De daling vlakt echter af en de problematiek van de groep arme mensen verdiept zich. De geldproblemen zijn groter (ze komen meer tekort) en de mensen die onder de "niet veel maar toereikend"-grens leven, zijn vaak langdurig arm. 1 op de 3 heeft werk.

FNV-vicevoorzitter Kitty Jong: ‘Het is goed nieuws dat het aantal mensen dat in armoede leeft afneemt. Maar de problematiek van de mensen die nog wel in armoede leeft wordt groter. Er is dus geen reden tot overmatig optimisme en er is zeker geen reden om achterover te leunen. Ook arme mensen profiteren niet van de economische groei. Zij komen 3000 euro per jaar aan inkomen tekort. Het sociaal minimum moet omhoog.’