Reactie op SCP-rapport over armoede in Nederland

Persvoorlichting
Door Persvoorlichting 3 september 2019

Het algemene beeld is dat het absolute aantal mensen in armoede daalt en onder de 1 miljoen komt. De daling vlakt echter af en de problematiek van de groep arme mensen verdiept zich. De geldproblemen zijn groter (ze komen meer tekort) en de mensen die onder de "niet veel maar toereikend"-grens leven, zijn vaak langdurig arm. 1 op de 3 heeft werk.

FNV-vicevoorzitter Kitty Jong: ‘Het is goed nieuws dat het aantal mensen dat in armoede leeft afneemt. Maar de problematiek van de mensen die nog wel in armoede leeft wordt groter. Er is dus geen reden tot overmatig optimisme en er is zeker geen reden om achterover te leunen. Ook arme mensen profiteren niet van de economische groei. Zij komen 3000 euro per jaar aan inkomen tekort. Het sociaal minimum moet omhoog.’

Cookies op websites van de FNV

De FNV gebruikt functionele cookies die noodzakelijk zijn om de websites zo goed mogelijk te laten functioneren. Daarnaast maken we optioneel gebruik van statistische en marketing cookies. De functionele en statistische cookies maken geen gebruik van persoonsgegevens. De marketing cookies worden gebruikt voor het personaliseren van advertenties. Onderstaand kun je toestemming geven voor het gebruik van cookies. Voor meer informatie, of om op ieder moment je instellingen weer te wijzigen, kun je terecht op onze pagina over de cookies.

Functionele cookies: Cookies die nodig zijn om te zorgen dat de websites naar behoren functioneert.

Statistische cookies

:

Geven inzicht in hoe onze bezoekers de websites gebruiken.

Marketing cookies

:

Deze cookies gebruiken we om de websites op jouw voorkeur af te stemmen.