In actie tegen geweld tegen vrouwen op de werkvloer

Redactie
Door Redactie 31 oktober 2018

Op 25 november wordt er wereldwijd aandacht gevraagd voor geweld tegen vrouwen. Ook geweld tegen vrouwen op de werkvloer komt overal ter wereld voor. Daarom organiseert het Netwerk Vrouwen FNV op zondag 25 november van 13.30 tot 16.30 uur een bijeenkomst bij Atria, Vijzelstraat 20, 1017 HK Amsterdam.

Programma

We vertonen de indrukwekkende documentaire 'The day the voices raised' over seksuele intimidatie in kledingfabrieken rondom Jakarta en hoe de vrouwen daartegen in actie komen. De film is gemaakt door een Indonesische textielarbeidster.

Met informatie over de wereldwijde strijd tegen geweld op de werkvloer, het beleid en de ambities van de FNV en aandacht voor een ILO-verdrag dat er moet komen over dit onderwerp.

Panelgesprek met leden van de Tweede Kamer en vrouwenorganisaties over wat er nodig is om geweld en intimidatie tegen vrouwen tegen te gaan en er wordt besproken op welke manier vrouwen in actie kunnen komen.

Met medewerking van onder anderen:

  • Kitty Jong, vicevoorzitter FNV
  • Catelene Passchier, vicevoorzitter ILO
  • Frans Dekker, medewerker lobby en campagne Mondiaal FNV en
  • Kirsten van de Hul, lid Tweede Kamer voor de PvdA

De toegang is gratis, inclusief consumpties.

Meld je aan

De FNV heeft een nieuwe website. Hierdoor kan het zijn dat links op deze pagina niet werken of afbeeldingen niet zichtbaar zijn. Excuses voor het ongemak.

Cookies op websites van de FNV

De FNV gebruikt functionele cookies die noodzakelijk zijn om de websites zo goed mogelijk te laten functioneren. Daarnaast maken we optioneel gebruik van statistische en marketing cookies. De functionele en statistische cookies maken geen gebruik van persoonsgegevens. De marketing cookies worden gebruikt voor het personaliseren van advertenties. Onderstaand kun je toestemming geven voor het gebruik van cookies. Voor meer informatie, of om op ieder moment je instellingen weer te wijzigen, kun je terecht op onze pagina over de cookies.

Functionele cookies: Cookies die nodig zijn om te zorgen dat de websites naar behoren functioneert.

Statistische cookies

:

Geven inzicht in hoe onze bezoekers de websites gebruiken.

Marketing cookies

:

Deze cookies gebruiken we om de websites op jouw voorkeur af te stemmen.