Vakbonden sturen ultimatieve brief naar KLM wegens te laag loonbod

portret Mariëtte van Dijk
Door Mariëtte van Dijk 15 augustus 2019

Vandaag heeft KLM een ultimatieve brief ontvangen van de vakbonden. De bonden vinden het loonbod van KLM in de cao-onderhandelingen veel te mager. Jan van den Brink, bestuurder FNV Luchtvaart: ‘We willen een structureel hogere loonsverhoging en meer ruimte voor onze inhoudelijke voorstellen. Daarmee zou het cao-proces weer in beweging komen.’

Petitie 'Breng Pieter in beweging'

Daarnaast zijn de vakbonden een petitie gestart waarin ze de CEO Pieter Elbers oproepen om meer mandaat te geven aan de onderhandelingsdelegatie van KLM.

Teken de petitie