Afspraak over overwerkverlof en compensatieverlof in cao Rijk gemaakt

Toevoeging aan het IKB-spaarverlof

Door Redactie 4 januari 2023

In het cao-akkoord van deze zomer was afgesproken dat we nog zouden kijken of het mogelijk was om de compensatie-uren die je aan het einde van een kalenderjaar niet hebt opgenomen en een eventueel positief saldo aan overwerkuren tot maximaal 36 uur, kunnen worden toegevoegd aan het IKB-spaarverlof. Op de valreep van 2022 is die afspraak vastgelegd.

afspraak

Afspraak tussen vakbonden en werkgever

De FNV en de andere vakbonden hebben met de werkgever afgesproken dat het vanaf de jaarwisseling van 2023 op 2024 mogelijk wordt om maximaal 36 compensatie-uren en maximaal 36 uur overwerkverlof toe te voegen aan het IKB-spaarverlof.