Cao-onderhandelingen rijk hervat

Woensdag 29 september eerste gesprekken

Door Redactie 27 september 2021

Op 7 juni heeft de werkgever Rijk een bod gedaan voor een nieuwe cao. Het bod heeft onder de rijksambtenaren tot veel, overwegend negatieve, reacties geleid. Deze reacties zijn zowel geuit via het Rijksportaal als via berichten gericht aan de bonden.

Als reactie op het bod van de werkgever Rijk gaven de vakbonden aan een te grote kloof te zien tussen wat de werkgever Rijk zijn medewerkers te bieden had en wat de rijksambtenaren van hun werkgever verwachten. Dit was voor de bonden reden om de onderhandelingen te staken.

De afgelopen periode hebben de bonden en de werkgever gebruikt om deze kloof te verkleinen. Dit heeft er toe geleid dat de werkgever en de vakbonden op dit moment voldoende basis zien om inhoudelijk over een nieuwe cao te gaan onderhandelen. Er is besloten om woensdag 29 september de cao-onderhandelingen te hervatten.