Cao’s Onderzoeksinstellingen en de Wnra

Door Redactie 30 december 2019

Doordat de Wet normalistering rechtspositie ambtenaren (Wnra) is ingegaan vallen alle onderzoeksinstellingen onder het Burgerlijk Wetboek. Tot eind 2019 kenden beide cao’s nog wel verschillende bepalingen. De cao’s zijn per 1 januari 2020 omgezet, waardoor alle bepalingen van kracht blijven.

Eisen vakbonden en werkgever

Op 20 januari is de volgende onderhandelingsronde met de werkgevers voor een nieuwe cao onderzoeksinstellingen. Samen met de andere vakbonden gaan wij voor:

• Een kortlopende cao (1 jaar).
  • 5% loonsverhoging.
  • Verhoging minimumloon naar € 14,-.
  • Definitieve afspraken over duurzame inzetbaarheid middels een generatiepact.

De werkgevers aan de andere bieden slechts 2% loonsverhoging en stellen vragen bij de haalbaarheid van verlofsparen.