Onderzoek FNV Agrarisch Groen over contact met leden

Leden geven de voorkeur aan persoonlijke contactvormen

Door Redactie 23 februari 2021

FNV Agrarisch Groen onderzocht tussen 17 november 2020 en 19 januari 2021 wat leden wensen ten aanzien van communicatie met de vakbond. Het doel van deze enquête was om meer inzicht te krijgen in de contact- en informatiebehoefte van onze leden. Hieronder een aantal opvallende resultaten.

Infographic

De opzet van het onderzoek

Aan het onderzoek deden in totaal 830 leden mee tussen de 18 en 65 jaar. We hebben een enquête gehouden onder onze leden werkzaam in de agrarisch en groene sector. De meeste respondenten zijn werkzaam in de bedrijfstakken hoveniers (26,3%), glastuinbouw (12,5%) en loonwerk (8,6%).

Meest opvallende resultaten

• Voorkeuren voor contact: leden geven de voorkeur aan live contact via kleine bijeenkomsten (27,6%) en spreekuren op locatie (27,5%). Ze vinden persoonlijk contact belangrijk. Digitale bijeenkomsten scoren ook het laagst (15,3%).
  • Meest gebruikte platforms: leden gebruiken het meeste WhatsApp (89,5%), Facebook (50,1%) en Microsoft Teams (27,5%). Ondanks dat WhatsApp het meest wordt gebruikt, heeft dit middel niet de voorkeur voor contact met de vakbond.
  • Onderwerpen: leden zijn het meest geïnteresseerd in onderwerpen als pensioen en AOW (55,1%). Dat is niet vreemd, want 80% van de ondervraagde leden is tussen de 45 en 65 jaar. Daarnaast vinden ze de eigen cao (31,4%) en salaris (28,3%) belangrijk. Vakantie en verlof scoort het laagst (22,5%).

Wat gaan we met de uitkomsten doen?

Het doel van de enquête was om inzicht te krijgen in de behoefte van onze leden, zodat we onze dienstverlening hierop aan kunnen aanpassen. Een deel van de respondenten heeft aangegeven dat we ze mogen benaderen. We gaan met deze personen contact opnemen, zodat ze mee kunnen denken over onze aanpak.

Wil je nog iets kwijt?

Heb je de enquête niet ingevuld, maar heb je ideeën of suggesties? Neem gerust contact op via ons e-mailadres agrarischgroen@fnv.nl.