Cookies op websites van de FNV

De FNV gebruikt functionele en analytische cookies die noodzakelijk zijn om de websites zo goed mogelijk te laten functioneren. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens en hier is geen toestemming voor nodig. Daarnaast maken we gebruik van marketing cookies om de website op jouw voorkeuren af te stemmen. Hiervoor kun je onderstaand toestemming geven. Je kunt je instellingen altijd weer wijzigen op de pagina over de cookies.

Functionele & analytische cookies: Cookies die nodig zijn om te zorgen dat de website naar behoren werkt en om analyse uit te voeren

Marketing cookies

:

Deze cookies gebruiken we om de website op jouw voorkeur af te stemmen.

Koopkrachtreparatie te weinig en voor velen te laat

Reactie FNV op koopkracht in uitgelekte Miljoenennota

portret Annika Heerekop
Door Annika Heerekop 16 september 2022

De koopkrachtreparatie die het kabinet van plan is, is te weinig en komt voor velen te laat.

vlag

Tuur Elzinga, voorzitter FNV reageert op de uitgelekte Miljoenennota.

‘Dat een deel van het koopkrachtverlies volgend jaar wordt goedgemaakt is een hoopvol vooruitzicht, maar het is echt te weinig en komt voor velen te laat. De acute problemen worden in deze Miljoenennota niet opgelost. Een steeds groter wordende groep zit al diep in de problemen en zonder reparatie dit jaar stevenen we af op een waar drama. Zeker mensen met een bescheiden inkomen kunnen de maand niet meer doorkomen. Daarom herhalen wij onze eisen dat het wettelijk minimumloon per direct naar 14 euro moet met meestijgende AOW en uitkeringen. Verder moeten de lonen meestijgen met de inflatie, moet er een maximum komen voor energieprijzen en een eerlijke belasting op winsten en inkomen uit vermogen. Dit zal ook mijn boodschap maandag in het Catshuis zijn.’