Koopkrachtreparatie te weinig en voor velen te laat

Reactie FNV op koopkracht in uitgelekte Miljoenennota

Persvoorlichting
Door Persvoorlichting 16 september 2022

De koopkrachtreparatie die het kabinet van plan is, is te weinig en komt voor velen te laat.

vlag

Tuur Elzinga, voorzitter FNV reageert op de uitgelekte Miljoenennota.

‘Dat een deel van het koopkrachtverlies volgend jaar wordt goedgemaakt is een hoopvol vooruitzicht, maar het is echt te weinig en komt voor velen te laat. De acute problemen worden in deze Miljoenennota niet opgelost. Een steeds groter wordende groep zit al diep in de problemen en zonder reparatie dit jaar stevenen we af op een waar drama. Zeker mensen met een bescheiden inkomen kunnen de maand niet meer doorkomen. Daarom herhalen wij onze eisen dat het wettelijk minimumloon per direct naar 14 euro moet met meestijgende AOW en uitkeringen. Verder moeten de lonen meestijgen met de inflatie, moet er een maximum komen voor energieprijzen en een eerlijke belasting op winsten en inkomen uit vermogen. Dit zal ook mijn boodschap maandag in het Catshuis zijn.’

Cookies op websites van de FNV

De FNV gebruikt functionele cookies die noodzakelijk zijn om de websites zo goed mogelijk te laten functioneren. Daarnaast maken we optioneel gebruik van statistische en marketing cookies. De functionele en statistische cookies maken geen gebruik van persoonsgegevens. De marketing cookies worden gebruikt voor het personaliseren van advertenties. Onderstaand kun je toestemming geven voor het gebruik van cookies. Voor meer informatie, of om op ieder moment je instellingen weer te wijzigen, kun je terecht op onze pagina over de cookies.

Functionele cookies: Cookies die nodig zijn om te zorgen dat de websites naar behoren functioneert.

Statistische cookies

:

Geven inzicht in hoe onze bezoekers de websites gebruiken.

Marketing cookies

:

Deze cookies gebruiken we om de websites op jouw voorkeur af te stemmen.