Acties bij NS gaan door

facet hoofdkantoor FNV
Door Persvoorlichting 8 september 2022

Donderdag 8 september 2022 hebben de medewerkers van de NS via de spoorvakbonden verder cao-overleg gevoerd met de NS.

Deze gesprekken hebben nog geen resultaat opgeleverd dat uitzicht biedt op goede cao-afspraken. De medewerkers in de regio’s West en Noord-West zullen daarom, met pijn in het hart, op vrijdag 9 september het werk neerleggen. Ze doen dit niet zomaar. 

Zeldzame staking treft reizigers

NS’ers staken niet zomaar. Bij NS is dit sinds 1980 pas de eerste staking voor een cao. Alle betrokkenen realiseren zich dat hiermee op korte termijn ook de reizigers getroffen worden. Maar dit is een beperkte overlast wanneer het wordt vergeleken met de echt grote problemen op het spoor. De NS-directie heeft het bedrijf tot op de schil uitgeperst. De dienstregeling is afgeschaald, treinen worden opgeheven en de service en sociale veiligheid staat stevig onder druk. En dit wordt alleen maar erger. Juist ook voor de reizigers, als het NS-personeel nu niet in actie komt.

Estafetteacties

Daarom zijn er nu estafetteacties totdat er een goede cao komt. Een cao die het werken bij NS aantrekkelijk maakt, ervoor zorgt dat de medewerkers behouden blijven en de 1400 vacatures kunnen worden vervuld.
Zo kunnen de reizigers in de toekomst rekenen op een spoorbedrijf dat veilig werkt, een goede dienstregeling in stand houdt en een aantrekkelijke werkgever is.

Zet recht wat scheef is

De acties bij NS staan niet op zichzelf. De inflatie die Nederland nu treft, raakt iedereen.
Ook de berichten op social media met de kreet #ikredhetnietmeer laten zien dat steeds meer mensen het water aan de lippen staat. En met die mensen komt de FNV in actie, zodat er een loongolf op gang komt en minimaal koopkrachtbehoud wordt gerealiseerd. De FNV eist een eerlijke loonsverhoging en vaste banen, een directe verhoging van het minimumloon naar 14 euro en een maximum voor energieprijzen, zodat niemand in de kou zal staan. We willen dit realiseren door bedrijven hun eerlijke deel te laten betalen en een eerlijke belasting op inkomen uit vermogen in te voeren.

Kom ook in actie en kijk op https://www.fnv.nl/acties/zet-recht-wat-scheef-is#

Cookies op websites van de FNV

De FNV gebruikt functionele cookies die noodzakelijk zijn om de websites zo goed mogelijk te laten functioneren. Daarnaast maken we optioneel gebruik van statistische en marketing cookies. De functionele en statistische cookies maken geen gebruik van persoonsgegevens. De marketing cookies worden gebruikt voor het personaliseren van advertenties. Onderstaand kun je toestemming geven voor het gebruik van cookies. Voor meer informatie, of om op ieder moment je instellingen weer te wijzigen, kun je terecht op onze pagina over de cookies.

Functionele cookies: Cookies die nodig zijn om te zorgen dat de websites naar behoren functioneert.

Statistische cookies

:

Geven inzicht in hoe onze bezoekers de websites gebruiken.

Marketing cookies

:

Deze cookies gebruiken we om de websites op jouw voorkeur af te stemmen.