Cookies op websites van de FNV

De FNV gebruikt functionele en analytische cookies die noodzakelijk zijn om de websites zo goed mogelijk te laten functioneren. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens en hier is geen toestemming voor nodig. Daarnaast maken we gebruik van marketing cookies om de website op jouw voorkeuren af te stemmen. Hiervoor kun je onderstaand toestemming geven. Je kunt je instellingen altijd weer wijzigen op de pagina over de cookies.

Functionele & analytische cookies: Cookies die nodig zijn om te zorgen dat de website naar behoren werkt en om analyse uit te voeren

Marketing cookies

:

Deze cookies gebruiken we om de website op jouw voorkeur af te stemmen.

FNV vs Uber

facet hoofdkantoor FNV
Door Persvoorlichting 4 november 2021

September 13 the Court of Amsterdam ruled against Uber in a lawsuit filed by FNV.

The court ruled drivers who have associated themselves in person with Uber and who transport passengers through the Uber app come under the Dutch Collective Labour Agreement for Taxi Transport [CAO Taxivervoer]. The legal relationship between Uber and these drivers meets all the characteristics of an employment contract. 

You can read the full ruling by klicking below.